Intervju Južna Srbija

Radulović: Menjajmo sistem i smanjujmo javni sektor


Ministar privrede u ostavci Saša Radulović, gostujući u emisiji “15 minuta”, rekao je da su ključne stvari za oporavak privrede u Srbiji promena sistema, donošenje zakona koji imaju smisla, smanjenje birokratije i poreskog opterećenja.

Ukoliko njegova izborna lista “Dosta je bilo. Restart!” izađe na izbore, a kasnije dobije podršku građana, pokušaće, kako kaže, da sprovede reforme koje bi “uništile parazitski sistem i burazersku ekonomiju koja trenutno vlada”.

– Potrebni su nam domaćinsko ponašanje, dobar sistem, regulatorni okvir, nisko poresko opterećenje i smanjeni javni sektor. Prekinuti parazitski sistem koji jede društvo – rekao je Radulović.
Radulović je govorio i o odustajanju aktuelene Vlade od predloženih reformi. Iako ih je, tvrdi Radulović, prvi potpredsednik Aleksandar Vučić prihvatio, kasnije se od njih odustalo, prema rečima ministra u ostavci, jer bi mnogi partijski postavljeni kadrovi izgubili svoje funkcije.

– Da su zakoni prošli direktor RTB Bora ne bi mogao više da bude direktor RTB Bora i drugih propalih preduzeća gde su partijski postavljeni kadrovi i nadzorni odbori koji ne žele red i kojima treba ovakav subvencionisani haos. Sada vidimo da direktor RTB Bora vodi kampanju SNS u Boru. To treba jasno da pokaže gde su prioriteti političkih stranaka – rekao je Radulović.
Koliko brzo predložene reforme mogu biti sprovedene, kada će građani osetiti boljitak, kakvi su dugoročni planovi Radulovićeve političke opcije, koliko Srbiju košta parazitski sistem, ali i kako je privatizovan pirotski “1. maj” pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Puna sala bioskopa Kupina

Nakon snimanja emisije “15 minuta” Saša Radulović je govorio na tribini u niškom bioskopu Kupina. U prepunoj sali ministar u ostavci je govorio o svojim idejama i planovima, a prisutnima je obećao da njegov kum nikada neće biti direktor Elektromreža Srbije.

Ovim obećanjem je aludirao na činjenicu, kako je rekao, da je kum Aleksandra Vučića trenutno direktor pomenutog preduzeća.

Još jednom je ukazao na loš sistem i loše zakone koji pospešuju sivu ekonomiju.

– Prebacite našeg čoveka u države sa uređenim sistemom i on će odlično funkcionisati. Problem, dakle, nije u ljudima već u sistemu – rekao je Radulović.
Svi zainteresovani mogu još danas dati potpis za listu “Dosta je bilo. Restart!” u Nišu, u Davidovoj ulici 2a, u periodu od 14 do 20 sati.

Izvor: Južne vesti
Link:http://www.juznevesti.com/Politika/Radulovic-Menjajmo-sistem-i-smanjujmo-javni-sektor.sr.html

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar