Привреда Саопштењe

Јасмина Николић: Развити предузетнички дух код жена

Nikolic - Razviti preduzetnicki duh zena“Надам се да ће ускоро доћи дан када ће бити важно шта знаш, а не кога знаш, нити ког си пола”, изјавила је Јасмина Николић, кандидаткиња листе “Доста је било – Саша Радуловић” на конвенцији “Гласам за жене”. Фонд за политичку изузетност је поводом Осмог марта организовао конвенцију "Гласам за жене".

“Надам се да ће ускоро доћи дан када ће бити важно шта знаш, а не кога знаш, нити ког си пола”, изјавила је Јасмина Николић, кандидаткиња листе “Доста је било – Саша Радуловић” на конвенцији “Гласам за жене”.

Фонд за политичку изузетност је поводом Осмог марта организовао конвенцију “Гласам за жене” на којој је учествовала и Јасмина Николић, кандидаткиња за народну посланицу изборне листе “Доста је било – Саша Радуловић”.

Јасмина Николић је истакла да су школовање и економска независност услови за бољи положај жене у друштву, и за повећавање укупног друштвеног раста.

“Начин на који то планирамо да реализујемо је стварање услова да жена може лакше и брже да се одлучи на то да узме живот у своје руке, да нешто предузме, као и да стекне предузетничке компетенције. Ако не успе, да буде заштићена и охрабрена да покуша поново. Да буде активна, агилна и сигурна”, изјавила је она.

“Положај жене ћемо унапредити сврсисходним изменама Закона о раду, смањењем намета на рад, који треба да подстакну запошљавање и самозапошљавање жена, као и мерама које ће креирати социјалну сигурност жена. Важна је и боља имплементација већ постојећих законских решења – хитност поступка, судска и прекршајна заштита, вођење родне статистике.”

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар