Privreda Saopštenje

Jasmina Nikolić: Razviti preduzetnički duh kod žena

Nikolic - Razviti preduzetnicki duh zena“Nadam se da će uskoro doći dan kada će biti važno šta znaš, a ne koga znaš, niti kog si pola”, izjavila je Jasmina Nikolić, kandidatkinja liste “Dosta je bilo – Saša Radulović” na konvenciji “Glasam za žene”. Fond za političku izuzetnost je povodom Osmog marta organizovao konvenciju "Glasam za žene".

“Nadam se da će uskoro doći dan kada će biti važno šta znaš, a ne koga znaš, niti kog si pola”, izjavila je Jasmina Nikolić, kandidatkinja liste “Dosta je bilo – Saša Radulović” na konvenciji “Glasam za žene”.

Fond za političku izuzetnost je povodom Osmog marta organizovao konvenciju “Glasam za žene” na kojoj je učestvovala i Jasmina Nikolić, kandidatkinja za narodnu poslanicu izborne liste “Dosta je bilo – Saša Radulović”.

Jasmina Nikolić je istakla da su školovanje i ekonomska nezavisnost uslovi za bolji položaj žene u društvu, i za povećavanje ukupnog društvenog rasta.

“Način na koji to planiramo da realizujemo je stvaranje uslova da žena može lakše i brže da se odluči na to da uzme život u svoje ruke, da nešto preduzme, kao i da stekne preduzetničke kompetencije. Ako ne uspe, da bude zaštićena i ohrabrena da pokuša ponovo. Da bude aktivna, agilna i sigurna”, izjavila je ona.

“Položaj žene ćemo unaprediti svrsishodnim izmenama Zakona o radu, smanjenjem nameta na rad, koji treba da podstaknu zapošljavanje i samozapošljavanje žena, kao i merama koje će kreirati socijalnu sigurnost žena. Važna je i bolja implementacija već postojećih zakonskih rešenja – hitnost postupka, sudska i prekršajna zaštita, vođenje rodne statistike.”

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar