Медији Саопштењe

Осуђујемо гушење слободе медија

Саша Радуловић и Удружење грађана „Доста је било – Рестарт“ најоштрије осуђују нападе Српске напредне странке (СНС) и њеног председника Александра Вучића на Радио телевизију Србије. Неодговорно је и опасно да владајућа странка осуђује и тешким речима коментарише уређивачку политику јавног сервиса. СНС својим саопштењем показује не само да не поштује слободу медија, већ и да не прихвата основне демократске принципе критичког дијалога у друштву, агресивно нападајући сваки призвук критике у медијима и одржавајући атмосферу страха у друштву, док друштво у исто време засипа таблоидним блатом.

Покрет „Доста је било“ најоштрије осуђује нападе Српске напредне странке (СНС) и њеног председника Александра Вучића на Радио телевизију Србије. Неодговорно је и опасно да владајућа странка осуђује и тешким речима коментарише уређивачку политику јавног сервиса. СНС својим саопштењем показује не само да не поштује слободу медија, већ и да не прихвата основне демократске принципе критичког дијалога у друштву, агресивно нападајући сваки призвук критике у медијима и одржавајући атмосферу страха у друштву, док друштво у исто време засипа таблоидним блатом.

Сматрамо саопштење СНС-а притиском на новинаре којим се поново ствара атмосфера страха, аутоцензуре и партијског једноумља. Слобода изражавања и извешавања, као и независни медији, стуб су сваког демократског друштва. Зато позивамо све медије, новинарска удружења, као и целокупну јавност да устану против партијских притисака који воде потпуном гушењу слободе медија.

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар
  • Mi, koji pamtimo devedesete prepoznajemo “rukopis”. A.V. je, shodno imenu, napredovao. Sada je perfidniji.