Mediji Saopštenje

Osuđujemo gušenje slobode medija

Saša Radulović i Udruženje građana „Dosta je bilo – Restart“ najoštrije osuđuju napade Srpske napredne stranke (SNS) i njenog predsednika Aleksandra Vučića na Radio televiziju Srbije. Neodgovorno je i opasno da vladajuća stranka osuđuje i teškim rečima komentariše uređivačku politiku javnog servisa. SNS svojim saopštenjem pokazuje ne samo da ne poštuje slobodu medija, već i da ne prihvata osnovne demokratske principe kritičkog dijaloga u društvu, agresivno napadajući svaki prizvuk kritike u medijima i održavajući atmosferu straha u društvu, dok društvo u isto vreme zasipa tabloidnim blatom.

Pokret „Dosta je bilo“ najoštrije osuđuje napade Srpske napredne stranke (SNS) i njenog predsednika Aleksandra Vučića na Radio televiziju Srbije. Neodgovorno je i opasno da vladajuća stranka osuđuje i teškim rečima komentariše uređivačku politiku javnog servisa. SNS svojim saopštenjem pokazuje ne samo da ne poštuje slobodu medija, već i da ne prihvata osnovne demokratske principe kritičkog dijaloga u društvu, agresivno napadajući svaki prizvuk kritike u medijima i održavajući atmosferu straha u društvu, dok društvo u isto vreme zasipa tabloidnim blatom.

Smatramo saopštenje SNS-a pritiskom na novinare kojim se ponovo stvara atmosfera straha, autocenzure i partijskog jednoumlja. Sloboda izražavanja i izvešavanja, kao i nezavisni mediji, stub su svakog demokratskog društva. Zato pozivamo sve medije, novinarska udruženja, kao i celokupnu javnost da ustanu protiv partijskih pritisaka koji vode potpunom gušenju slobode medija.

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar
  • Mi, koji pamtimo devedesete prepoznajemo “rukopis”. A.V. je, shodno imenu, napredovao. Sada je perfidniji.