Beograd Saopštenje

„Dosta je bilo“ o saopštenju „Dosta je bilo i od Dosta je bilo“ rukovodstva LDP-a

Pokret „Dosta je bilo“ ocenjuje saopštenje rukovodstva LDP-a koje se odnosi na nas kao potpuno netačno, neozbiljno i paranoično. Posebno smo iznenađeni rečnikom i stilom kojim je saopštenje pisano, jer takav ton i odsustvo smisla i argumenata ne priliče rukovodstvu jedne liberalne i građanske opcije kakvu glasači i članovi zaslužuju.

Pozivamo rukovodstvo LDP-a da prestane sa besmislenim uvredama, „lovom na veštice“ i da za svoje neuspehe ne optužuje građane Srbije, niti da traži krivce u našem udruženju građana. Zadatak je svake političke organizacije da zasluži poverenje građanja i njihovo učlanjenje, a to se svakako ne postiže tretiranjem članova kao imovine i deljenjem na „istinske“ i one druge.

Oznake

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ldp (malim slovima) je bivša partija koja sada služi isključivo da podrži vlast, ne bi li uzela malo od tog kolača da zadovolji vrh stranke koji je gladan već 10-tak godina. Sram ih bilo! Uglavili su svoje poslušnike u javna preduzeća i po starom oprobanom šablonu piju krv na slamčicu ovovj napaćenoj zemlji. Što da ne! Ako mogu drugi, pa valjda mogu i oni. Ionako nemaju ništa od škole, pa zašto da ne probaju preko Vučića.

  • Razumljivo je da se najbolji deo vašeg programa koji se odnosi na rušenje stranačkog parazitskog sistema ne dopada LDP-u. Ipak, nisu mi jasni neki delovi vašeg programa. Zašto uporno govorite o pljačaškoj privatizaciji kada je to samo delimično tačno? Zašto strancima zabranjivati korišćenje poljoprivrednog zemljišta kad oni ulažu svoj kapital pod istim uslovima kao i srpski državljani? Takođe, imam utisak da kroz neka istupanja Saše Radulovića provejava izvesni konzervativizam, ako mogu tako da kažem, “patriotske” provenijencije. Za liberale, koji, bar je to moj utisak, čine najveći deo vaših glasača, nedopustiv je protekcionizam u bilo kom obliku, kao i flertovanje s nacionalizmom i “patriotizmom”. Naravno da i dalje mislim da je vaš program najbolji i da ste sposobni da srpsko društvo uredite po evropskim standardima.