Beograd Obrazovanje Saopštenje

Zahtevamo ostavku predsednika opštine Novi Beograd i objavljivanje doktorata svih javnih funkcionera

Na osnovu podataka iz analize doktorata predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića, iznetih u tekstu „Drski plagijat Aleksandra Šapića“ objavljenom na sajtu „Peščanik“ i osnovane sumnje da je predsednik opštine Novi Beograd plagirao svoju doktorsku disertaciju i tim činom diskreditovao sebe kao nosioca javne funkcije, pokret „Dosta je bilo“ zahteva njegovu momentalnu ostavku.

Ovaj novi dokaz o plagiranju doktorske disertacije potvrđuju ranije iznet  stav pokreta „Dosta je bilo“ da je plagirani rad ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića vrh ledenog brega lažnih doktorata javnih funkcionera. U to ime pokret „Dosta je bilo“ daje punu podršku stručnoj akademskoj zajednici da nastavi sa analiziranjem doktorskih disertacija i poziva političke partije da pozovu na odgovornost i razreše funkcija plagijatore u svojim redovima.

„Dosta je bilo“ podseća na svoj zahtev za smenu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i zahtev u kojem se od ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja traži da predloži izmenu zakona, kojom bi se uvelo obavezno objavljivanje svih doktorata i master radova na internetu.

U to ime tražimo:
– od Vlade Srbije da objavi sve doktorate i master radove svojih ministara, državnih sekretara i članova kabineta,
– od Skupštine Srbije da objavi sve doktorate i master radove poslanika,
– od Vlade i Skupštine AP Vojvodine da objave doktorate i master radove svojih članova,
– od javnih preduzeća i javnih ustanova da objave doktorate i master radove svojih direktora,
– od lokalnih samouprava da objave doktorate i master radove odbornika,
– od Univerziteta da objave doktorate svojih profesora.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zalaže se snažno za ideju da su transparentnost, pozitivna selekcija i odgovornost neophodni uslovi za stvaranje uređenog sistema zasnovanog na demokratiji, zakonima i vladavini prava, kojim upravljaju nezavisne institucije sistema.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • U Srbiji vlada diktatura kakva nije bila ni u Titovo vrijeme pa se bojim i da lajkujem/delim objave Saše Radulovića mada ga jako podržavam jer nam je on svjetlo, koje se pojavilo posle dugo godina. Mnogima se dopadaju njegove ideje ali kažu ,,ne može on protiv ajkula,, Uz podršku svih nas može sigurno. Čitam izjave ovog malog Krstića /koji je došao na tako odgovornu funkciju bez iskustva/ i ne mogu da verujem ,,dobro je što smo povećali kazne privrednim subjektima i očekujemo rezultate,, Pa kome su ih povećali? Nama koji redovno plaćamo poreze i punimo bužet pa da otmu još više jer kao i obično, idu do zadnjeg dinara.
    Pa Krstiću pročitaj zvanično saopštenje Ivana Simića zašto je dao ostavku! Aha nisi obaviješten pa ću ti ja reći. Razlog ostavke, između ostalog je, i što su najveći poreski dužnici firme u vlasništvu političara i njihovih drugova. Zašto tu nešto ne preduzmete il nemate vremena jer se igrate igre zvane hapšenja i sipanje prašine u oči.

  • Samo napred – od obrazovanja sve pocinje a tu nam je stanje jednako lose kao u drugim segmentima drustva.