Obrazovanje Saopštenje

Zahtevamo hitnu ostavku Siniše Malog zbog skandaloznog plagijata

Povodom razotkrivanja najskandaloznijeg plagijata do sada, u tekstu “Velike tajne Malog majstora – ili kako je Siniša Mali ukrao doktorat”, pokret “Dosta je bilo” zahteva hitnu ostavku Siniše Malog na funkciju gradonačelnika Beograda i sve druge javne funkcije koje obavlja.

Predsednik Pokreta Saša Radulović već mesecima upozorava na tendenciju deljenja lažnih naučnih titula visokim političkim funkcionerima i zato dajemo punu podršku akademskoj zajednici da nastavi sa ovakvim analizama.

Još jednom ističemo zahtev da se na internet stranicama javnih institucija – Vlade Srbije, Narodne Skupštine, Vlade i Skupštine AP Vojvodine, lokalnih samouprava i svih javnih preduzeća i ustanova objave svi doktorati i master radovi javnih funkcionera. Transparentnost i pozitivna selekcija su jedini načini da dođemo do uređenog i efikasnog sistema zasnovanog na demokratiji i vladavini prava.

Ukoliko Siniša Mali i ostali funkcioneri za koje se osnovano sumnja da su plagirali svoje doktorske radove, poput Nebojše Stefanovića i Aleksandra Šapića, odbiju da podnesu ostavke, pozivamo Vladu, Skupštinu Grada i Skupštinu GO Novi Beograd, da ih momentalno smene. Ukoliko reakcija nadležnih organa bude izostala, kredibilitet naučne zajednice u Srbiji biće dugoročno narušen, zbog čega će naši mladi talenti pretrpeti najveću štetu. Što se tiče kredibiliteta pomenutih funkcionera, on je već bespovratno izgubljen njihovim bahatim reakcijama na argumentovane analize naših naučnika.

Oznake

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ovo vec prelazi ne uskandal,nego u katastrofu.
    neverovatno da niko od razotkrivenih likova
    nema ni trunke obraza.

  • Sve plagijatore punim imenom i prezimenom – SPISAK SVIH! Neka narod vidi, kakvi ga lazovi predstavljaju!

  • U samoj Srbiji, lažni i plagirani naučni radovi obezvređuju pošteno stečena naučna zvanja i titule; govore o potpunom nedostatku morala; proizvode mediokritete koji posle dolaze za ministre i uništavaju zemlju u svakom pogledu; pogubno utiču na mlade naraštaje itd. Država i njeni odgovarajući organi, kao što vidimo, ćute i plagirane doktorate tolerišu ili čak i brane. A to će imati pogubne posledice po naše mlade stručnjake koji se zapošljavaju u inostranstvu: inostrani poslodavci prestaće da priznaju naučne radove stečene u Srbiji i našoj ekonomskoj emigraciji biće dostupno samo konobarisanje, čišćenje i slični nižerazredni poslovi. Malo nam je, dakle, što mladi ne mogu da se zaposle u samoj Srbiji nego ih onemogućavamo da to učine i u belom svetu. Napredno i patrijotski, nema šta!

  • Javlja mi se, javlja… Javlja mi se da će Toma Diploma posle ordenja i sablji početi da deli i doktorate.