Индустрија Саопштењe

Деманти поводом навода у отвореном писму синдиката компаније "Тигар"

Поводом навода из отвореног писма Самосталног синдиката компаније “Тигар” АД из Пирота, објављујемо следећи деманти.

 

Саша Радуловић, председник Покрета „Доста је било – Саша Радуловић“ и некадашњи министар привреде, никада није дао налог да се блокира било која компанија, па ни “Тигар” АД. То и није посао министра.

 

Уместо замене теза, извртања чињеница и покушаја да се скрене одговорност, требало би да се суочимо са истином да је за лоше пословање и губитке послова компаније “Тигар” АД искључиво одговорно њено руководство и страначки постављен надзорни одбор.

 

Да су усвојени закони о стечају и приватизацији у јануару ове године који су ушли у скупштинску процедуру и које је предлагао Саша Радуловић, до сада би сва предузећа у реструктурирању и предузећа у портфолију Агенције за приватизацију, укључујући и Тигар, завршиле финансијско реструктурирање, и биле постављене на здраве ноге.

 

Уместо реформи, Александар Вучић је одлучио да заштити своје надзорне одборе и директоре, и распише изборе. Тиме је уместо решења настављена агонија. Шест месеци касније он предлаже нове верзије ових закона који немају везе са предлозима Саше Радуловића и тадашњег министарства привреде, а предлог закона о приватизацији је уствари анти-реформски јер уводи директну погодбу као метод приватизације који ће озаконити тајне уговоре и пљачкашку приватизацију и провизије које се том приликом узимају.

Ознаке