Industrija Saopštenje

Demanti povodom navoda u otvorenom pismu sindikata kompanije "Tigar"

Povodom navoda iz otvorenog pisma Samostalnog sindikata kompanije “Tigar” AD iz Pirota, objavljujemo sledeći demanti.

 

Saša Radulović, predsednik Pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“ i nekadašnji ministar privrede, nikada nije dao nalog da se blokira bilo koja kompanija, pa ni “Tigar” AD. To i nije posao ministra.

 

Umesto zamene teza, izvrtanja činjenica i pokušaja da se skrene odgovornost, trebalo bi da se suočimo sa istinom da je za loše poslovanje i gubitke poslova kompanije “Tigar” AD isključivo odgovorno njeno rukovodstvo i stranački postavljen nadzorni odbor.

 

Da su usvojeni zakoni o stečaju i privatizaciji u januaru ove godine koji su ušli u skupštinsku proceduru i koje je predlagao Saša Radulović, do sada bi sva preduzeća u restrukturiranju i preduzeća u portfoliju Agencije za privatizaciju, uključujući i Tigar, završile finansijsko restrukturiranje, i bile postavljene na zdrave noge.

 

Umesto reformi, Aleksandar Vučić je odlučio da zaštiti svoje nadzorne odbore i direktore, i raspiše izbore. Time je umesto rešenja nastavljena agonija. Šest meseci kasnije on predlaže nove verzije ovih zakona koji nemaju veze sa predlozima Saše Radulovića i tadašnjeg ministarstva privrede, a predlog zakona o privatizaciji je ustvari anti-reformski jer uvodi direktnu pogodbu kao metod privatizacije koji će ozakoniti tajne ugovore i pljačkašku privatizaciju i provizije koje se tom prilikom uzimaju.

Oznake

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar