Образовање Саопштењe

Не допустити да се плагијати Малог, Стефановића и Шапића забораве

Месец и по дана након што је Факултет организационих наука усвојио анализу доктората Синише Малог, на основу које је тек 25. августа предат извештај Сенату Универзитета у Београду, нисмо добили никакву званичну информацију о том случају.

Посебно брине чињеница да је Комисија за акредитацију, упркос катастрофалном систему и непостојању процедура, у случајевима плагијата Небојше Стефановића и Александра Шапића, барем јавно тражила од универзитета реакцију, што у овом случају изостаје. Притисак јавности не сме да попусти пред јефтиним покушајима владајуће партије да спинује теме.

Институције система високог образовања морају да се дозову памети и предузму мере које су им на располагању, иначе ће настати велика међународна брука. Градоначелник плагијатор, који ових дана показује сву неспособност да се избори са проблемима који муче Београђане, осрамотиће пред целим светом управо те институције и још горе, све вредне студенте, јер надлежни органи ћуте. Ови срамни плагијати у комбинацији са ћутањем институција и избегавањем одговорности, увреда су за све бивше, садашње и будуће студенте и докторанте у Србији.

Ознаке

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар