Образовање Саопштењe

Не допустити да се плагијати Малог, Стефановића и Шапића забораве

Месец и по дана након што је Факултет организационих наука усвојио анализу доктората Синише Малог, на основу које је тек 25. августа предат извештај Сенату Универзитета у Београду, нисмо добили никакву званичну информацију о том случају.

Посебно брине чињеница да је Комисија за акредитацију, упркос катастрофалном систему и непостојању процедура, у случајевима плагијата Небојше Стефановића и Александра Шапића, барем јавно тражила од универзитета реакцију, што у овом случају изостаје. Притисак јавности не сме да попусти пред јефтиним покушајима владајуће партије да спинује теме.

Институције система високог образовања морају да се дозову памети и предузму мере које су им на располагању, иначе ће настати велика међународна брука. Градоначелник плагијатор, који ових дана показује сву неспособност да се избори са проблемима који муче Београђане, осрамотиће пред целим светом управо те институције и још горе, све вредне студенте, јер надлежни органи ћуте. Ови срамни плагијати у комбинацији са ћутањем институција и избегавањем одговорности, увреда су за све бивше, садашње и будуће студенте и докторанте у Србији.

Ознаке
Доста је било

Доста је било

5
Оставите коментар

avatar
2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
dr Biljana MnalenovićSlobodanVladanDragannebojsa pavlovic Recent comment authors
најновији најстарији
nebojsa pavlovic
Гост
nebojsa pavlovic

najgore je sto ova crna trojka nije jedina..

Dragan
Гост
Dragan

A šta reći kad isti taj Nebojša Stefanović dobija nagradu „najevropljanin“…
Ja mislim da je to jasan znak da se probudimo i ne čekamo Evropu i strane „investitore“, nego u se i u svoje kljuse, ali ne samo za se i za svoe kljuse!
Možda mnogo tražim…

Vladan
Гост
Vladan

Не допустити да се плагијати Малог, Стефановића и Шапића забораве
6. септембар 2014. He, He, pa sami ste iskoristili tudju ideju i tudje ime i osnovali udruzenje. I sada lepo po svima plujete. Plagijator protiv plagijatora !!! Uporedite datum objave na FB sa datumom osnivanja stranke i svima ce sve biti jasno.
Zato licno mislim da treba u udruzenju iz moralnih razloga da podnesete ostavku, i ostavite udruzenje da vodi neko bez mrlje u karijeri. Toliko.

Slobodan
Гост
Slobodan

Sve sto imam reci , a vi niste rekli je…ALELUJA 🙂

dr Biljana Mnalenović
Гост
dr Biljana Mnalenović

Dosta je bilo!