Источна Србија Саопштењe

Избори у Мајданпеку су нерегуларни и морају бити поништени

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“, група грађана „Окупљање за Мајданпек и Поречје“ и Влашка странка захтевају поништење избора у Мајданпеку због грубог кршења закона.

Општинска Изборна комисија је услед своје неспособности најгрубље прекршила Закон о локалним изборима, штампајући гласачке листиће чији је садржај у супротности са законом. Штампању гласачких листића и њиховом преузимању, печатирању и транспорту је присуствовао само СНС, листићи су штампани у предузетничкој радњи у Кучеву предузетника паушалца члана СНС-а, записник са спорном одлуком општнске изборне комисије није потврђен и поднета је кривична пријава против председника општинске Изборне комисије. СНС је у тајности држао спорну одлуку све до 2. септембра 2014. године и до данас се општинска Изборна комисија није изјаснила о приговорима на њен садржај. СНС је блокирао нормалан рад општинске Изборне комисије до дана избора. Сам гласачки листић није објављен у Службеном гласнику тако да нико није имао увид у његов садржај до дана гласања.

Законом је изричито предвиђено да гласачки листић мора да садржи редни број листе, назив листе, као и лично име првог кандидата на листи. Листићи коришћени у Мајданпеку нису садржали лична имена првих кандидата на листама, нису валидни и због тога се ови избори морају поништити.

Такође, упутство за гласање, које се налази на гласачком листићу, у супротности је са одредбама истог закона. Уместо да у напомени пише да се гласање може обавити заокруживањем редног броја или назива листе, како је наведено у Закону о локалним изборима, на листићу је писало да се може гласати само заокруживањем редног броја.

Због ових озбиљних незаконитости Изборна комисија Општине Мајданпек, листе покрета “Доста је било – Саша Радуловић”, групе грађана “Окупљање за Мајданпек и Поречје” и Влашка странка су уложиле приговоре надлежним органима и захтевају да се избори прогласе неважећим, а да се нови распишу у законском року за територију целе Општине.

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Poštovani, javna je tajna da su izbori em neregularni, em pokradeni. Medjutim, mene brine kako ste mogli da dopustite da vam razni ljudi budu članovi i da dezuraju na kutijama a da osvojite 0 glasova. Zapitajte se za koga su glasali, ko ih je postavio? Birajte drustvo koje ce vam se prikloniti. Osvedoceni radikali bez osnovne skole su dezurali ispred vase stranke, da li je to vas cilj?