Државна управа Правосуђе Саопштењe

Захтев Управном и Уставном суду да пониште изборе у Мајданпеку

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ је поднео жалбу Управном суду и представку Уставном суду у којима тражи да се нерегуларни избори у Мајданпеку пониште.

Законом о локалним изборима, члан 30, изричито је предвиђено да гласачки листић мора да садржи редни број листе, назив листе, као и лично име првог кандидата на листи. Општинска Изборна комисија је најгрубље прекршила закон, штампајући гласачке листиће који нису садржали лична имена првих кандидата на листама.

Штампању гласачких листића и њиховом преузимању, печатирању и транспорту је присуствовала само СНС, листићи су штампани у предузетничкој радњи у Кучеву предузетника паушалца, члана СНС-а, записник са спорном одлуком општнске Изборне комисије није потврђен и поднета је кривична пријава против председника општинске Изборне комисије из СНС-а. Сам гласачки листић, а ни одлука о његовом садржају нису нигде објављени, тако да нико није имао увид у његов садржај до дана гласања.

Намера СНС-а и њихових кадрова у општинској Изборној комисији очигледно је била да гласачки листић личи на гласачки листић са републичких избора и да на њему нема имена и презимена њиховог локалног кандидата, првог са њихове листе, како би бирачу изгледало да се гласа за Александра Вучића, а да све то прикрије необјављивањем одлуке и ускраћивањем права на приговор.

Ова изборна манипулација, са очигледно незаконитим гласачким листићем, битно је утицала на резултате локалних избора и представља грубо кршење Устава и закона. Општинска Изборна комисија је наше приговоре означила као неблаговремене, потпуно игноришући незаконитост и чињеницу да спорна одлука нигде није објављена. Због тога смо од Управног и Уставног суда тражили да се избори пониште.

Одлуку Управног суда очекујемо у року од 48 сати, у складу са законом. Нашу жалбу и одлуку Управног суда ћемо јавно објавити.

Поновљени избори ће бити одлични за грађане Мајданпека. Добиће још неколико седмица ужурбане градње и изградње општине и њених путева и водовода, злоупотребе Војске Србије у преизборне сврхе, бесплатне наочаре и гинеколошке прегледе у неусловним просторијама синдиката, посету премијера уз 25 аутобуса одушевљених присталица СНС-а из свих крајева Србије, посете министара као и армије активиста СНС-а који ће, осим што ће их испитивати и застрашивати на кућним праговима и преко телефона, дати додатну инјекцију развоју туризма и приходима локалних хотела, кафана и ресторана.

Својим укупним понашањем у предизборној кампањи у Мајданепку, као и понашањем након избора, СНС и Александар Вучић показују да не верују у владавину права и слободан избор грађана. Медији у Србији су у пуном светлу показали медијски мрак на који су пристали под притиском Александра Вучића и његовог кабинета. Изборе у Мајданпеку су, уместо празника демократије и слободног избора грађана, претворили у ноћну мору за грађане Мајднапека.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Postovani gospodine Radulovicu,

  Ako uspete da isterate do kraja Vas naum, uspeo sam i ja.

  Ako ne uspete, onda za nas nema nade.

  Podrzavam Vas iz sve snage, makar samo deljenjem saopstenja.

  Oliver Knezevic

 • hoces lepo,necu,hoces ruzno,hocu,tako i radulovic,kada je bio na mestu odakle je eventualno mogao nesto da menja,nije uradio ili nije radio nista,a sada kada ne moze nista,bukvalno nista,pise,govori gluposti,ako misli da ce na ovaj nacin uspeti da predje cenzus nda se grdno vara,dva tri kombija nezadovoljnika ce ga pratiti i to je to,a na neki drugi nacin ,bez pljuvanja i insistiranja na napadu na najvecu partiju na vlasti,mozda bi imao neku sansu,ovako sve ce se svesti na FB i ovakve tekstove.

 • Više izvora ukazuje da je u Majdanpeku grubo kršen zakon prilikom izbora. Bruka je i sramota da se mediji time ne bave. Nažalost, gradjani su zastrašeni i ćute. Očigledno je da postoji i krivična odgovornost pa se postavlja pitanje šta radi nadležno tužilaštvo.