Obrazovanje Saopštenje

Ne dopustiti da se plagijati Malog, Stefanovića i Šapića zaborave

Mesec i po dana nakon što je Fakultet organizacionih nauka usvojio analizu doktorata Siniše Malog, na osnovu koje je tek 25. avgusta predat izveštaj Senatu Univerziteta u Beogradu, nismo dobili nikakvu zvaničnu informaciju o tom slučaju.

Posebno brine činjenica da je Komisija za akreditaciju, uprkos katastrofalnom sistemu i nepostojanju procedura, u slučajevima plagijata Nebojše Stefanovića i Aleksandra Šapića, barem javno tražila od univerziteta reakciju, što u ovom slučaju izostaje. Pritisak javnosti ne sme da popusti pred jeftinim pokušajima vladajuće partije da spinuje teme.

Institucije sistema visokog obrazovanja moraju da se dozovu pameti i preduzmu mere koje su im na raspolaganju, inače će nastati velika međunarodna bruka. Gradonačelnik plagijator, koji ovih dana pokazuje svu nesposobnost da se izbori sa problemima koji muče Beograđane, osramotiće pred celim svetom upravo te institucije i još gore, sve vredne studente, jer nadležni organi ćute. Ovi sramni plagijati u kombinaciji sa ćutanjem institucija i izbegavanjem odgovornosti, uvreda su za sve bivše, sadašnje i buduće studente i doktorante u Srbiji.

Oznake

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • A šta reći kad isti taj Nebojša Stefanović dobija nagradu “najevropljanin”…
    Ja mislim da je to jasan znak da se probudimo i ne čekamo Evropu i strane “investitore”, nego u se i u svoje kljuse, ali ne samo za se i za svoe kljuse!
    Možda mnogo tražim…

  • Ne dopustiti da se plagijati Malog, Stefanovića i Šapića zaborave
    6. septembar 2014. He, He, pa sami ste iskoristili tudju ideju i tudje ime i osnovali udruzenje. I sada lepo po svima plujete. Plagijator protiv plagijatora !!! Uporedite datum objave na FB sa datumom osnivanja stranke i svima ce sve biti jasno.
    Zato licno mislim da treba u udruzenju iz moralnih razloga da podnesete ostavku, i ostavite udruzenje da vodi neko bez mrlje u karijeri. Toliko.