Безбедност Саопштењe

Изградити отворено друштво

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ оштро осуђује напад на немачког држављанина прошле ноћи у центру Београда и очекује ефикасну реакцију надлежних органа.

Овај инцидент је још један доказ да живимо у атмосфери страха и мржње, који су дубоко укорењени у нашем друштву. Зато очекујемо темељну истрагу која ће открити мотиве насиља и строго казнити учиниоце.

Одговор уређене државе на овакав злочин, поред правовремене и ефикасне реакције полиције и правосуђа, мора да буде изградња отворенијег, демократичнијег и хуманијег друштва. Не због имиџа и инвестиција, како су данас неки сугерисали, већ због основног осећаја људскости у нама. То морају бити наше основне вредности у чију ћемо одбрану устати заједно као друштво.

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • A što DJB reaguje samo kada se desi nešto inostranim faktorima? Jedine reakcije koje ste uputili su bila saopštenja u vezi sa doktoratima i povodom spiska 30 srbomrzaca. Da li to znači da je na pragu novi LDP? Jeste li ikada intezivirali podršku prosrpski orijentisanim faktorima ili su se Radulović i Dragaš dogovorili da, kao predvodnici ekonomskih pokreta, ubiraju glasove prvosrbijanaca i drugosrbijanaca, ne mešajući se jedan drugom? Zašto se DJB ne izjašnjava po pitanju Kosova