Bezbednost Saopštenje

Izgraditi otvoreno društvo

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“oštro osuđuje napad na nemačkog državljanina prošle noći u centru Beograda i očekuje efikasnu reakciju nadležnih organa.

Ovaj incident je još jedan dokaz da živimo u atmosferi straha i mržnje, koji su duboko ukorenjeni u našem društvu. Zato očekujemo temeljnu istragu koja će otkriti motive nasilja i strogo kazniti učinioce.

Odgovor uređene države na ovakav zločin, pored pravovremene i efikasne reakcije policije i pravosuđa, mora da bude izgradnja otvorenijeg, demokratičnijeg i humanijeg društva. Ne zbog imidža i investicija, kako su danas neki sugerisali, već zbog osnovnog osećaja ljudskosti u nama. To moraju biti naše osnovne vrednosti u čiju ćemo odbranu ustati zajedno kao društvo.

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • A što DJB reaguje samo kada se desi nešto inostranim faktorima? Jedine reakcije koje ste uputili su bila saopštenja u vezi sa doktoratima i povodom spiska 30 srbomrzaca. Da li to znači da je na pragu novi LDP? Jeste li ikada intezivirali podršku prosrpski orijentisanim faktorima ili su se Radulović i Dragaš dogovorili da, kao predvodnici ekonomskih pokreta, ubiraju glasove prvosrbijanaca i drugosrbijanaca, ne mešajući se jedan drugom? Zašto se DJB ne izjašnjava po pitanju Kosova