VIDEO Медији Саопштењe

Позив за подршку протесту НУНС-а испред Студија Б

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ позива све своје чланове и симпатизере да се у понедељак, 06. октобра, у 21 сат, окупе испред РТВ Студио Б и на тај начин подрже протест новинара против медијског мрака, који организује НУНС.

РТВ Студио Б је и у време терора режима Слободана Милосевића био независан и слободан медиј. Данас није ни једно ни друго. Данас све телевизије у Србији припадају једном човеку. Александар Вучић и његов кабинет уређују све медије. Некада култне емисије нестају а њихови се аутори провлаче кроз блато кабинетских таболида. Остали новинари су уплашени за свој посао и не смеју да реагују. Нема групне и суштинске солидарности. Што смо послушнији, то смо лакше мете. Зато, дигнимо глас против укидања критичке мисли и слободе говора!

Демократија не функционише без слободе медија. Медијски мрак је главни извор моћи Александра Вучића. Да је у стању да контролише медије у Немачкој овако како их контролише у Србији, и у Немачкој би освојио 48%, а преко 30% гласача би остало код куће и не би гласало.

Окупимо се испред Београђанке да позовемо Вучића и његов кабинет да престану да зову и уређују емисије и медије. Позовимо и све уреднике и новинаре да јавно кажу да их премијер и његов кабинет зову. Одбранимо слободу медија и демократију у Србији.

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар