VIDEO Медији Саопштењe

Позив за подршку протесту НУНС-а испред Студија Б

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ позива све своје чланове и симпатизере да се у понедељак, 06. октобра, у 21 сат, окупе испред РТВ Студио Б и на тај начин подрже протест новинара против медијског мрака, који организује НУНС.

РТВ Студио Б је и у време терора режима Слободана Милосевића био независан и слободан медиј. Данас није ни једно ни друго. Данас све телевизије у Србији припадају једном човеку. Александар Вучић и његов кабинет уређују све медије. Некада култне емисије нестају а њихови се аутори провлаче кроз блато кабинетских таболида. Остали новинари су уплашени за свој посао и не смеју да реагују. Нема групне и суштинске солидарности. Што смо послушнији, то смо лакше мете. Зато, дигнимо глас против укидања критичке мисли и слободе говора!

Демократија не функционише без слободе медија. Медијски мрак је главни извор моћи Александра Вучића. Да је у стању да контролише медије у Немачкој овако како их контролише у Србији, и у Немачкој би освојио 48%, а преко 30% гласача би остало код куће и не би гласало.

Окупимо се испред Београђанке да позовемо Вучића и његов кабинет да престану да зову и уређују емисије и медије. Позовимо и све уреднике и новинаре да јавно кажу да их премијер и његов кабинет зову. Одбранимо слободу медија и демократију у Србији.

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар