Приватизација Саопштењe

Премијеров кум и Динкићеви кадрови припремају продају јавних предузећа

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ захтева од Владе Србије да хитно ван снаге стави скандалозну одлуку којом је одговоран посао израде плана реформи најважнијих државних предузећа поверила директору Електромрежа Србије (ЕМС), иначе куму премијера Александра Вучића, и потрошеним кадровима Млађана Динкића. Оваква одлука је још један доказ да никаквих реформи из маркетиншке агенде Владе нема.

Очигледно се у тајности припрема продаја јавних предузећа, јер смањење плата и пензија неће бити довољно да би се платила паразитска партијска машинерија Александра Вучића са купљеним дипломама и плагираним докторатима која живи на грбачи свих грађана Србије: пензионера, запослених, пољопривредника и незапослених.

Јавна предузећа не треба продавати. Посебно не „стратешким“ партнерима. Из јавних предузећа треба избацити политичке странке, премијера, Динкића и све њихове кадрове и кумове, али и кадрове свих других политичких странака које су на власти како у републици, тако и у покрајини и на локалу. Јавна предузећа треба затим реструктурирати и професионализовати уз помоћ финансијских инвеститора и извести на берзу, како би домаћи пензиони и инвестициони фондови, али и грађани Србије директно, имали могућност да инвестирају свој новац и у нешто друго осим штедње у банкама.

Одлуком Владе Србије од 13. септембра формирана је радна група за припрему предлога полазних основа за консолидацију пословања у јавним предузећима и другим предузећима која су од стратешког значаја, а да јавност о овако важној одлуци уопште није обавештена. Нејасно је да ли је ова одлука поверљива или се пак премијер стиди чињенице да план реформи треба да му осмисле суви генијалци и стручњаци – његов кум директор ЕМС-а, партијски министар привреде и тројица најближих сарадника Млађана Динкића који су политичком рециклажом постали чланови Вучићевог кабинета.

Када је прошле године тадашњи министар привреде Саша Радуловић започео увођење реда у државна предузећа, највећи отпор је долазио од самог премијера и управо од кума премијера из ЕМС-а и ових кадрова Млађана Динкића, и све то праћено обавезним медијским блатом кабинетских таблоида.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ позива премијера да објасни јавности како је одабрао управо ове кадрове, на ком то конкурсу и по ком критеријуму је господин кум изабран за директора ЕМС-а, да ли профит од уносних послова и комбинација трансферише у оф-шор зоне и због чега, ни након две године, на веб сајту ЕМС-а нама његове биографије. Такође позивамо премијера да објасни где је запело са Законом о пореклу имовине који је толико пута најавио у предизборним кампањама. Да ли се ради о још једној у низу обмана јавности као што је и „чврсто“ обећање Александра Вучића из фебруара ове године да никада неће смањивати пензије.

Прилози:

Ознаке

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар