Privatizacija Saopštenje

Premijerov kum i Dinkićevi kadrovi pripremaju prodaju javnih preduzeća

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zahteva od Vlade Srbije da hitno van snage stavi skandaloznu odluku kojom je odgovoran posao izrade plana reformi najvažnijih državnih preduzeća poverila direktoru Elektromreža Srbije (EMS), inače kumu premijera Aleksandra Vučića, i potrošenim kadrovima Mlađana Dinkića. Ovakva odluka je još jedan dokaz da nikakvih reformi iz marketinške agende Vlade nema.

Očigledno se u tajnosti priprema prodaja javnih preduzeća, jer smanjenje plata i penzija neće biti dovoljno da bi se platila parazitska partijska mašinerija Aleksandra Vučića sa kupljenim diplomama i plagiranim doktoratima koja živi na grbači svih građana Srbije: penzionera, zaposlenih, poljoprivrednika i nezaposlenih.

Javna preduzeća ne treba prodavati. Posebno ne „strateškim“ partnerima. Iz javnih preduzeća treba izbaciti političke stranke, premijera, Dinkića i sve njihove kadrove i kumove, ali i kadrove svih drugih političkih stranaka koje su na vlasti kako u republici, tako i u pokrajini i na lokalu. Javna preduzeća treba zatim restrukturirati i profesionalizovati uz pomoć finansijskih investitora i izvesti na berzu, kako bi domaći penzioni i investicioni fondovi, ali i građani Srbije direktno, imali mogućnost da investiraju svoj novac i u nešto drugo osim štednje u bankama.

Odlukom Vlade Srbije od 13. septembra formirana je radna grupa za pripremu predloga polaznih osnova za konsolidaciju poslovanja u javnim preduzećima i drugim preduzećima koja su od strateškog značaja, a da javnost o ovako važnoj odluci uopšte nije obaveštena. Nejasno je da li je ova odluka poverljiva ili se pak premijer stidi činjenice da plan reformi treba da mu osmisle suvi genijalci i stručnjaci – njegov kum direktor EMS-a, partijski ministar privrede i trojica najbližih saradnika Mlađana Dinkića koji su političkom reciklažom postali članovi Vučićevog kabineta.

Kada je prošle godine tadašnji ministar privrede Saša Radulović započeo uvođenje reda u državna preduzeća, najveći otpor je dolazio od samog premijera i upravo od kuma premijera iz EMS-a i ovih kadrova Mlađana Dinkića, i sve to praćeno obaveznim medijskim blatom kabinetskih tabloida.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ poziva premijera da objasni javnosti kako je odabrao upravo ove kadrove, na kom to konkursu i po kom kriterijumu je gospodin kum izabran za direktora EMS-a, da li profit od unosnih poslova i kombinacija transferiše u of-šor zone i zbog čega, ni nakon dve godine, na veb sajtu EMS-a nama njegove biografije. Takođe pozivamo premijera da objasni gde je zapelo sa Zakonom o poreklu imovine koji je toliko puta najavio u predizbornim kampanjama. Da li se radi o još jednoj u nizu obmana javnosti kao što je i „čvrsto“ obećanje Aleksandra Vučića iz februara ove godine da nikada neće smanjivati penzije.

Prilozi:

Oznake

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar