Vojvodina Saopštenje

Država pokušava da izigra male akcionare i proda zemlju ispod žita

Danas je nelegalno održana Skupština preduzeća „Bačka“ iz Sivca, na kojoj je država kao većinski vlasnik pokušala da izigra male akcionare i da proda imovinu preduzeća „ispod žita“. Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ pomoći će malim akcionarima da zaštite svoja prava i zajedno će raditi da spreče pljačku.

Mali akcionari, bivši i sadašnji radnici „Bačke“ su pod strašnim pritiskom. Najpre je suprotno Zakonu o privrednim društvima i Statutu preduzeća zakazana Skupština na način koji bi onemogućio prisustvo malih akcionara, kako bi Vlada mogla nesmetano da sprovede dil koji je napravila sa kompanijom Al Ravafed. Veliki broj malih akcionara nije uopšte bio obavešten o održavanju Skupštine.

Sadašnjim i bivšim radnicima je, takođe, prećeno da će ostati bez akcija ako budu glasali. Vlada i rukovodstvo preduzeća pokušavaju golom silom i represijom nad radnicima da što pre sprovedu ovaj štetni dogovor sa kompanijom iz UAE.

Podsećamo javnost da smo podneli inicijative za ocenu ustavnosti i zakonitosti sporazuma koje je Vlada Srbije potpisala sa Vladom Emirata, a na osnovu kojih se sprovodi ova prodaja. Pomoći ćemo malim akcionarima da zaštite svoja prava, kako bismo zajedno sprečili pljačkašku privatizaciju. Nećemo odustati od uvođenja reda.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • Bravo majstore. Samo kada bi se vise culo u javnosti o vasim stavovima i akcijama koje sprovodite, Morate napraviti jedan lanac na nivou cele Srbije koji bi cilkularno javno objavljivao vasa saopstenja ali uvidu kratkih poruka. NPR. Kada otpustimo partijske kadrove nezaposleni ce ziveti bolje. ili Šaneri sa kupljenim diplomama napolje iz drzavnih ustanova.
  Poydrav.

 • Dragi moji,
  Ja ne zelim da pevam hvalospeve o gospodinu Sasi Radulovicu. Zasto? to je put u jednoumlje, u kom smo sada. Ja postujem ljude koji zele da unesu neku promenu, bilo kakvu. Covecanstvo nikad nece napredovati ako ne postoje ljudi kao gospodin Sasa Radulovic. Ako tvrdimo da je “sve dobro”, jos uvek bi zivli u pecinama. Hvala na trudu i radu.

  https://0b07f93b23777c2ad629c541e7baf4c700ce0f74.googledrive.com/host/0B9EV8SXCLP-PUjVWRUYwSEpjNTQ/

 • Radila Sam 42god i7 meseci.
  otisla u penziju sa 66 godina,i u PIO fond uplacivan max iznos zbog visine plate.
  u penziji sam od 30.12.2013 god.
  Neka mi neko kaze da nisam odradila max i po stazu i godinama ali me odmah kaznjavaju i treba neko da mi kaze da drzava ima minus u budjetu zbig nas penzionera.
  TREBA DA SE ULOZI ZALBA JER SU SE DRZNULI I UZIMAJU NASA STECENA PRAVA.