Saopštenje

Kampanja vladajuće partije protiv ombudsmana narušava pravnu državu

Vlada Aleksandra Vučića ponovo narušava pravnu državu i prava i ingerencije nezavisnih institucija Republike Srbije time što, zloupotrebravljajući javna glasila i vlast, vrši medijsku i parlamentaru hajku na zaštitnika građana Sašu Jankovića.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” želi da skrene pažnju javnosti ka onome što je najbitnije u slučaju ovog ponovnog napada na zaštitnika građana u medijima i javnosti od strane Vlade i poslanika Aleksandra Vučića – da se ovde radi o ciljanom narušavanju jednog nezavisnog državnog organa koji štiti i unapređuje ostvarivanje prava građana kontrolišući ispravnost rada organa uprave, kao i da li zaposleni u upravi postupaju u skladu sa principima etičnosti, savesnosti, nepristrasnosti, stručnosti, svrsishodnosti, delotvornosti i poštovanja dostojanstva stranke.

Zaštitnik građana Saša Janković sedam godina radi ovaj posao i, prema javno dostupnim podacima i svim pokazateljima, taj posao radi valjano. Kako nema dokaza da je zaštinik građana Janković zloupotrebio svoj položaj, odnosno prekršio bilo koji zakon ili propis u vezi sa svojim položajem, napad na njegovu ličnost, dela i položaj predstavljaju proizvoljni napad na instituciju zaštitnika građana, a time indirektno i na prava građana Srbije.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” zahteva da Vlada Aleksandra Vučića i svi njeni elementi, kao i stranački opredeljeni mediji u Srbiji, prestanu odmah sa planskom hajkom na nezavisnu instituciju zaštitnika građana i da dozvole Saši Jankoviću da nastavi da radi posao koji mu je poveren. Ukoliko javnost i građani Srbije budu imali žalbu na rad bilo kojeg državnog organa, postoje nadležne institucije kojima se građani sami mogu obratiti i nema potrebe da se, u ime i bez pristanka građana, time bave ministri, poslanici i pojedini mediji.

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • Nije samo da se mešaju u rad zaštitnika građana, već ne poštuju i odluke Ustavnog suda, a vezano za usklađivanje vojnih penzija.

 • Saša Janković sa svojom službom je tačka koja blješti u ovoj moralnoj tmini. On je seme pravih vrednosti koje treba sačuvati po svaku cenu zarad budućnosti nacije.

 • Podržavam zahtev za prestanak hajke na nezavisne institucije, koje su inače jedina oaza nezagađenog vazduha i zatrovane sredine u kojoj se nalazimo!
  Porazno je kada shvatite da, nakon 15 godina, živite u još većoj kaljuzi i zatrovanijem vazduhu nego devedesetih. A još je poraznije da slušate one koji su direktno huškali na rat, učestvavali u njemu i upirali prstom na unutrašnjeg neprijatelja, kako vas uče demokvatiji, vladavini pvava i tolevanciji ( naravno, kako oni to vide )!
  Naravno da čoveku bude muka i povraćamu se!
  Ne možete da se izolujete, ne da vam etika i odgovornost prema generacijama koje dolaze, a gledate kako i ono malo svetlosti koje se pojavi u ovom strašnom mraku zdušno i rigidno pokušavaju da ugase!
  Ova hajka, između ostalog, je samo način da se sakrije kolike su neznalice, primitivci, đilkoši, papagaji i koliko žele da se to ne vidi! A tako bi voleli da ih svi uvažavaju kao učene, obrazovane i kulturne ljude, jer oni su pobedili na izborima!!!
  E pa DOSTA JE BILO!!!