Преносимо

"Вечерње Новости": Млађан Динкић и даље у Вучићевом кабинету

Динкићеви још на власти
Кадрови УРС нашли ухлебљење У Немањиној, иако странка не постоји

 

ОДЛАСКОМ Млађана Динкића из Владе и потпуним гашењем УРС, нису сви њихови кадрови напустили структуре власти. На десетине бивших сарадника лидера “регионалиста” још је у Немањиној 11.

Шеф кабинета премијера Вучића је Ивица Којић, који је био на истом месту али у Динкићевом кабинету и важио је за његовог човека од поверења.

Данијел Николић, такође кадар Г 17 и УРС, био је најближи Којићев сарадник у Динкићево време, а сада је ангажован у генералном секретаријату Владе.

Данијелова сестра Мишела Николић радила је као Динкићева помоћница, а данас је саветница потпредседнице Владе Зоране Михајловић.

И бивши Динкићеви сарадници Ненад Мијаиловић и Милун Тривунац у новој влади помажу Жељку Сертићу, министру привреде.

Млађанове “десне руке” у односима са медијима такође су пронашле места у Вучићевој влади.

Некадашња портпаролка Г 17 Ивана Грбић ангажована је у Канцеларији за обнову и помоћ поплављеним подручјима, а Никола Папак, бивши Динкићев саветник за медије, сада тај посао обавља у кабинету министра Вање Удовичића.

Некадашњи посланик Г 17 Весна Ковач ангажована је као државни секретар у Министарству трговине, где је требало да ради и бивша потпредседница УРС Сузана Грубјешић, али се она активирала у ЦИРСД код Вука Јеремића.

Сам Млађан Динкић потпуно је изван политике и само се формално води као заменик председника Владиног Комитета за сарадњу са УАЕ.

Извор: http://www.novosti.rs/