Vojvodina Saopštenje

MI NE ODUSTAJEMO: Prekinutu tribinu nastavljamo na javnom skupu u Futogu 26. marta

Sinoć, u petak 20.03.2015. u Futogu, aktivisti Srpske napredne stranke nisu dozvolili održavanje tribine pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“.

Posle višednevnih pretnji vlasniku splava – restorana na kojem je prvobitno bila zakazana tribina i kasnijim otkazivanjem dogovorenog prostora i pretnji vlasnika splava i pristalica SNS upućenih članovima pokreta „Dosta je bilo“ iz Futoga, zakazali smo termin u prostorijama stare mesne zajednice u Futogu. Zatim su usledile ponovne pretnje i uznemiravanje naših članova da vrate ključeve od dobijenih prostorija i otkažu zakazanu tribinu. Nakon ovoga smo o ovim događajima obavestili organe u policijskoj stanici u Futogu i zatražili obezbeđenje skupa. Međutim, kada je sinoć predsednik pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović, pokušao da se obrati prisutnim građanima i otvori tribinu, prisutne pristalice Srpske napredne stranke su počeli da viču i dobacuju, prvo međusobno, raspravljajući se ko je pijan, a ko ne, a onda i na govornike i učesnike tribine. Na insistiranje i molbe govornika i publike da prekinu sa opstruiranjem i pridruže se raspravi reagovali su još većom galamom i vređanjem govornika i učesnika. Sve ovo pripadnici policije su mirno posmatrali, nevešto sležući ramenima, a na zahteve da udalje iz prostorije osobe koje sprečavaju početak tribine ponavljali su da nemaju komandu da reaguju. Nakon što su građani uplašeni za svoju bezbednost krenuli da izlaze i nepostojanja uslova da se održi miran i civilizovan razgovor, odlučili smo da razgovor sa nekolicinom građana nastavimo u dvorištu jednog od prisutnih Futožana.

11078111_1587806254797047_2856254171825587957_n

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ oštro osuđuje nasilo ponašanje aktivista Srpske napredne stranke i smatra da posle zatvaranja i kontrole medija, strategija Srpske napredne stranke i njenog predsednika Aleksandra Vučića da se ne dozvole ni razgovori među građanima, predstvalja nov udar na demokratiju i osnove građanskih sloboda. Upozoravamo da državni organi zaduženi za održavanje javnog reda i mira nastavljaju sa privilegovanim tretmanom nasilnika i huligana, a sve na štetu poštenih građana koje nema ko da zaštiti i čija je bezbednost, naročito u manjim sredinama, svakodnevno ugrožena.

Pokret „Dosta je bilo“ neće dozvoliti da nasilje i strah postanu obeležje našeg društva i nastaviće svoju nenasilnu borbu argumentima i istinom, protiv primitivnog diletantizma premijera Aleksandra Vučića.

U to ime pozivamo građane da nam se pridruže na javnom skupu koji ćemo održati u četvrtak 26. marta, sa početkom u 17 časova na platou ispred Mesne zajednice u Futogu. Tu ćemo održati planiranu tribinu i jasno poručiti da nas nikakva upozorenja, pretnje i nasilje neće zaustaviti u stvaranju slobodnog društva poštenih građana Srbije.

Oznake

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • “First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.” – Mahatma Gandhi

    Mislim da smo sada u trećoj fazi, što nije tako loše, makar se zna na čemu smo…

  • Posle ovoga razmisljam ozbiljno da postanem clan pokreta, vidno nezadovoljstvo mora da se kanalise, da se odupremo prostakluku primitivizmu! Svaki pojedinac je bitano tome i pokret mora da razmislja. .

    • Ja sam nekoliko puta pokušavala da postanem član, ali nisam uspela. Ne snalazim se baš na ovoj, za mene novoj skalameriji, a i zagazila bogami u sedmu deceniju. U svakom slučaju ne odustajem ! Ni od podrške, niti od učlanjivanja. 🙂

  • Saša,ne daj se!Ovakvo mentalno nasilje ne pamtim u svom životu.Pa ovo su klasični fašisti.Ne treba da stupaš u bilo kakve koalicije sa trulim DOS-ovim politićarima.Srbija treba novu,mladu,obrazovanu i neukaljanu političku garnituru.Mislim da možemo mnogo više od prošlogodišnjih 2%(bez ikakve kampanje)!Bićeš biti novi mandatar nakon sledećih izbora,koje ubrzo očekujem.Po svim zakonima fizike njihov balon će ubrzo eksplodirati.Srećno!

    • Mnogi znaju šta državi Srbiji i svim njenim građanima treba. Pitanje je koliko je mladih, obrazovanih i neukaljanih danas na našim prostorima prisutno.

  • umobolni vučić-picousti čini sve kao i hitler 1929-1933. /s tim što je hitler napravio puteve/. ovaj smrad niti šta zna niti njegov goveđi umni sklop može da smisli išta konstruktivno. Sav ološ, ljudski otpad s najnižim porivima se okupio oko jedinog njihovog produkta: balege.

    Gospodinu Raduloviću puna podrška, ma koliko je komentar nevelik. Podržavam reči čoveka koji se ovde potpisao kao Oktopus /I`d like to be under the sea in the octopus garden in shade… The Beatles/. Sa kompromitovanim ološem koji se po DOS etiketom dokopao novca i unazadio Srbiju /labus, tadić, đelić, vlahvić, pitić, dinkić uber veleizdajnik …/ molim vas ne pomišljajte.

    Lep pozrav iz Bačke.

    Smrt fašizmu – sloboda narodu.

    Advokat

  • PUNA PODRŠKA.
    SAMO SU VAM NAPRAVILI BESPLATNU REKLAMU. PRIMITIVCI.
    IDEMO DALJE BEZ TRULIH POLITIČKIH KOMPROMISA I SARADNJE SA POLITIČKIM TALOGOM, KOJI PRIPADA ISTORIJI.
    POZDRAV

  • Mislio sam da od Miloševićevog režima nema goreg. Vreme je pokazalo da je svaki sledeći režom na vlasti bio gori od prethodnog. Ako se igrači menjaju a igra ostaje ista, trud je uzaludan. Treba promeniti igru i igrače. Incindent u Futogu je tek početak i trebamo biti spremni na svakakve provokacije i probleme. Shvatili su ko im je jedina pretnja na srpskoj političkoj sceni

  • Ove stvari su vec vidjene tokom neslavnog perioda razvoja nase “demokratije”, predstavlju klasican nastavak, tj modfikaciju staljinistickih informbiroovskih metoda manipulacije masama, zastrasivanja i provociranja.
    Od SPS 90-ih preuzeli su i ostali.
    Ja tu medjutim vidim jos jedan veci i dublji problem, Ove metode su razvijane i negovne u nekadasnjij UDB-i za vreme jednopartijskog sistema kao metode diskreditacije nezeljenih pojedinaca i grupa, tu nazalost vidim tragove onih kojima Sasa Radulovic i ovaj pokret realno smeta. Problem je sto Radulovic nista ne kaze, ne nudi nikakva resenjana te probleme, ponasanje tradicionalnih institucija i na nereformisane drzavne bezbedonosne sluzbe koje su u sprezi sa organizovanim kriminalom, i koje u mnogome nose katastrofalnu kadrovsku politiku, forsirajuci kontrolisane kompromitovane kadrove i svim sverama drustva. Ja to nalazim kao prauzrok partokratije. Po meni kljuc problema je to, kada se ta konstrukcija dovede u normalu, stvari u ekonomiji, politici, drzavnoj upravi itd, ce doci na svoje mesto skoro same po sebi.
    Resenja koja nudi Radulovic su ipak lecenje posledica trulog drustva. Ne samo partokraije, vec svih institucija, ukljucujuci i one najmocnije. Zasto ne zalazi u ove uzroke?
    Stice se utisak medjutim da su te sprege previse “zacementirane” i da u Srbiji nema snage da se tu bilo sta promeni.S te strane borba (samo)protiv partokratije gubi smisao.

  • Krivo mi sto nisam znao za skup, bas bih dosao i jedva bih docekao radikale i SNS-ovce da im nesto objasnim. Molim Vas da kad seledecio put budete dolazili posaljite mi mail par dana ranije, nece biti potrebe da se bilo sta odlaze. Meni je jako zao sto mi je drugar par dana kasnije rekao sta je bilo.