Индустрија Источна Србија Саопштењe

Зашто менаџере из Холандије плаћамо 4 милиона евра?

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ захтева да се објаве сви релевантни документи који су претходили избору новог менаџерског тима за Железару Смедерево, односно ангажовању дванаест страних менаџера за чије плате ће месечно бити исплаћивано 340.000 евра, односно четири милиона годишње.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” предао је jуче Министарству привреде Владе Србије Захтев за приступ информација од јавног значаја којим тражимо да нам се доставе:

  • копије свих списа Министарства привреде који се односе на спровођење поступка избора менаџерског тима;
  • копије свих приспелих пријава и предлога за управљање Железаром;
  • копије комплетне преписке консултаната, стручних комисија, менаџмента Железаре, Министарства привреде и Владе Србије везане за избор новог менаџмента;
  • Копију интегралне верзије уговора, споразума и-или протокола са свим постојећим анексима и прилозима, који су потписани са ХПК Инжењерингом из Холандије;
  • информацију о субвенцијама, гаранцијама, позајмицама и другим директним и индиректним давањима Републике Србије и њених органа Железари Смедерево.

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја које се тичу избора и уговора са новим менаџментом предат је и Железари Смедерево.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” упозорава јавност и надлежне органе да је, на основу до сада доступних информација, јасно да је нови директор Железаре у сукобу интереса будући да му је истовремено дата улога посредника у продаји челика.

Премијер Александар Вучић спречио је Сашу Радуловића да, док је био министар привреде, уведе ред, а пре свега попише и процени имовину и обавезе, изврши анализу тржишта и напише инвестициони пословни план. Тај посао је требало тада да уради менаџмент који је сада пребачен у сенку страних менаџера. Да је нови, професионални менаџмент постављен пре годину дана, у буџету би уштедели око 70 милиона евра. Уместо увођења реда, Александар Вучић је прибегао још једној бајци – о томе како ће страни менаџери и инвеститори спасити Србију.

Прес служба покрета
„Доста је било – Саша Радуловић“

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Mene samo interesuje (ne ulazim u to da li je taj menadzment stvarno strucan), zasto je samo zelezari potreban strucan tim koji ce da je vodi? Sta Telekom mogu da vode diletanti? Gde su ostale drzavne firme, koje imaju zdravu osnovu za funkcionisanje, a unistavaju ih stranacki talenti. Dakle samo zelezarai trebaju strucnjaci, a ostatak funkcionise bas dobro.

  • Мене интересује, а верујем и већи део јавности, да ли ће покрет Доста је било – рестарт, када дође на власт, покренити кривичне поступке против одговорних за силно кршење закона и Устава Републике Србије.