Industrija Istočna Srbija Saopštenje

Zašto menadžere iz Holandije plaćamo 4 miliona evra?

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zahteva da se objave svi relevantni dokumenti koji su prethodili izboru novog menadžerskog tima za Železaru Smederevo, odnosno angažovanju dvanaest stranih menadžera za čije plate će mesečno biti isplaćivano 340.000 evra, odnosno četiri miliona godišnje.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” predao je juče Ministarstvu privrede Vlade Srbije Zahtev za pristup informacija od javnog značaja kojim tražimo da nam se dostave:

  • kopije svih spisa Ministarstva privrede koji se odnose na sprovođenje postupka izbora menadžerskog tima;
  • kopije svih prispelih prijava i predloga za upravljanje Železarom;
  • kopije kompletne prepiske konsultanata, stručnih komisija, menadžmenta Železare, Ministarstva privrede i Vlade Srbije vezane za izbor novog menadžmenta;
  • Kopiju integralne verzije ugovora, sporazuma i-ili protokola sa svim postojećim aneksima i prilozima, koji su potpisani sa HPK Inženjeringom iz Holandije;
  • informaciju o subvencijama, garancijama, pozajmicama i drugim direktnim i indirektnim davanjima Republike Srbije i njenih organa Železari Smederevo.

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja koje se tiču izbora i ugovora sa novim menadžmentom predat je i Železari Smederevo.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” upozorava javnost i nadležne organe da je, na osnovu do sada dostupnih informacija, jasno da je novi direktor Železare u sukobu interesa budući da mu je istovremeno data uloga posrednika u prodaji čelika.

Premijer Aleksandar Vučić sprečio je Sašu Radulovića da, dok je bio ministar privrede, uvede red, a pre svega popiše i proceni imovinu i obaveze, izvrši analizu tržišta i napiše investicioni poslovni plan. Taj posao je trebalo tada da uradi menadžment koji je sada prebačen u senku stranih menadžera. Da je novi, profesionalni menadžment postavljen pre godinu dana, u budžetu bi uštedeli oko 70 miliona evra. Umesto uvođenja reda, Aleksandar Vučić je pribegao još jednoj bajci – o tome kako će strani menadžeri i investitori spasiti Srbiju.

Pres služba pokreta
„Dosta je bilo – Saša Radulović“

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Mene samo interesuje (ne ulazim u to da li je taj menadzment stvarno strucan), zasto je samo zelezari potreban strucan tim koji ce da je vodi? Sta Telekom mogu da vode diletanti? Gde su ostale drzavne firme, koje imaju zdravu osnovu za funkcionisanje, a unistavaju ih stranacki talenti. Dakle samo zelezarai trebaju strucnjaci, a ostatak funkcionise bas dobro.

  • Mene interesuje, a verujem i veći deo javnosti, da li će pokret Dosta je bilo – restart, kada dođe na vlast, pokreniti krivične postupke protiv odgovornih za silno kršenje zakona i Ustava Republike Srbije.