Odbrana Saopštenje

Spektakularni bezobrazluk Aleksandra Vučića: Oblatio heroje da bi sakrio prave krivce

poginuli-piloti-helikopter-mehic-dukaric-miladinovic-drajic-1428144308-634179
foto: Ministarstvo odbrane

Porodica hrabrog pilota Omera Mehića, koji je sa svojom tročlanom posadom i dva lekara, poginuo 13. marta 2015. godine u pokušaju da spasi bebu iz Novog Pazara, ima više integriteta nego sve komisije premijera Vučića i njegovih ministara koji svoju krivicu pokušavaju da sakriju iza blaćenja heroja. A porodica kaže da pilot Mehić nikada nije pio!

Pokret “Dosta je bilo- Saša Radulović” zahteva da Republičko javno tužilaštvo hitno ispita sve okolnosti pod kojima je rađena obdukcija poginulih kojima su navodno nađeni tragovi alkohola u krvi, kao i rad vojnih komisija koje su utvrđivale razloge za pad vojnog helikoptera Mi-17.

Tužilaštvo treba da odgovori i na važno pitanje na koje vojni izveštaji ne daju odgovor: Ko je posredstvom kontrole letenja insistirao da helikopter sleti na Surčin, iako je pilot Omer Mehić tražio da sleti na Banjicu, kod VMA ili na Batajnicu?

Pokret „Dosta je bilo-Saša Radulović“ poziva Republičko javno tužilaštvo da, umesto sramnih optužbi da su glavni krivci za nesreću hrabri piloti, najbolji koje je RV i PVO imala, sprovede nezavisnu tužilačku istragu i to na osnovu svog rada, a ne dostavljenih vojnih zaključaka.

Vučić i njegov ministar odbrane Bratislav Gašić ne mogu da sakriju svoju političku, objektivnu i direktnu odgovornost za tragediju vojnog helikoptera Mi-17 iza sramnih zaključaka vojnih komisija koje su istraživale uzroke pogibje sedam ljudi u akciji spašavanja 13. marta 2015.g. Ne mogu da je sakriju ni iza sramne izjave Aleksandra Vučića da u izveštajima “nema bog zna šta spektakularno”.

Nakon objavljivanja oba izveštaja i Vučićeve konferencije za novinare u subotu 4.4.2015. godine, jasno je da su zpravo Vučićev bezobrazluk, pokušaj manipulacije javnošću i jeftin marketing na spektakularnom nivou.

Uprkos Vučićevim tvrdnjama, odgovornost njegovog ministra odbrane se jasno vidi iz niza podataka objavljenih u izveštajima vojnih komisija. Podaci otkrivaju šta se događalo, iako su zaključci podjednako sramni kao i oni koje smo videli u slučaju još nerasvetljenog ubistva gardista u kasarni u Topčideru.

Oznake

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Bravo,istrajte u borbi…upravo je to ključno zašto je morao da sleti na NT…zbog kamera i promocije…dugujemo to poginulim herojima…

  • U normalnoj zemlji, posle ovakve nesreće – sutradan, Gašić bi podneo ostavku, a posle ovolikih gluposti i nedorečenih i rečenih laži i manipulacija Vučić bi makar danas podneo ostavku, lično i u ime vlade. Ali oni misle da mi imamo pileći mozak nivo rasudjivanja nižih organizama.

  • Veoma teska tragedija i pokusavam da usmerim svoje saosecanje porodicama poginulih.
    Mislim da na prvi pogled mogu da razlucim sta je bio razlog za sletanje na Surcin,naime u vojnim objektima gde se trenutno sprovode neke akcje kao na primer sletanje spasilackog helikoptera nije dozvoljeno snimanje te iz ove cinjenice mislim da je nazalost Premijer Vucic hteo civilni okvir da bi imao samo jos jednu u nizu snimljenih i projektovanih kampanja za svoje medije.
    S postovanjem prema svima.
    Dusan Milosavljevic

    • dule 100% si u pravu, lisicu teba isterati iz jazbine na videlo, aviomehanicar koji je sahranjen u Jaklju kod Bajine Baste je moj komsija i nikad nije u zivotu probao alkohol. Vucic krije dr. Zlatibora i keramicara Gasica., zato i on treba da podnese ostavku..

  • Svaka čast! Preko ovoga poslednjeg bezobrazluka neshvatljivog normalnom razumu, ne sme da se pređe!

  • Dobro saopštenje. Ali ono nije dovoljno. Sada je neophodna akcija. Ne sme se dozvoliti da im ova laž prođe. Vlast je kriva za smrt 7 osoba. Molim vas da zakažete neki protest. Ne smemo samo da sedimo za tataturama i pišemo komentare.

  • Moj mejl u prethodnom komentaru je bio generički. Ovde ostavljam pravi i molim da me obavestite o bilo kakvoj akciji koju ćete preduzeti ovim povodom.

    Hvala

  • Bezobrazluk i sramota, ali, stvarno, dokle cemo samo da share-ujemo tekstove, trebalo bi hitno organizovati protest na ulicama…

  • mnogo izmisljate i lupate gluposti, za sve vam je kriv Vucic, kako vas nije sramota, da blatite sve sto covek radi. Ne kazem da je on sjajan i bajan, al je bolji od vecine govana koji su vodili ovu drzavu u proast, bar je istorija to pokazala. I sada se hvatate za slamku kako bi blatili vladu koju ste vi izabrali!!! Nisu sigurno pali s neba!!! Ali, naravno, narodu se ne moze udovoljiti!

    • Draga Sladjo, kada shvatite koliko uništava Srbiju, gore od svih pre njega, biće kasno.

  • Pod hitno zakazati proteste protiv vlade i premijera Vucica zbog skrivanja istine , falsifikovsnja i namestanja komisijskih izvestaja.

    • Apsolutno se slažem sa prethodnicima da treba krenuti u akciju i organizovati ne samo protest već i šetnju ulicama Beograda u znak odavanja pošte poginuloj posadi helihoptera i izginulim civilima. Udruženje DOSTA JE BILO – RESTART treba pod hitno da organizuje ovu akciju