Odbrana Saopštenje

Vučić duguje ostavku zbog afere „Helikopter“

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zahteva ostavku premijera Aleksandra Vučića zbog odgovornosti za zloupotrebu Vojske Srbije u propagandne svrhe koja je rezultirala rušenjem helikoptera Mi-17 i smrću sedmoro ljudi.

Prilozi izveštaja o uzrocima i okolnostima koji su doveli do helikopterske nesreće 13. marta 2015. godine u Surčinu, kao i transkript razgovora pilota Omera Mehića sa kontrolom letenja, koje je objavilo Ministarstvo odbrane, dodatno potvrđuju odgovornost ministara odbrane Bratislava Gašića i zdravlja Zlatibora Lončara za angažovanje vojne ekipe po svaku cenu i bez obzira na nepostojanje uslova za bezbedno sprovođenje akcije.

Na videlo su izašle laži premijera Vučića „niko ništa nije hteo da se slika“ i ministra Lončara „Bio sam kod kuće“. General Predrag Bandić je posvedočio da je ministar odbrane Gašić izričito tražio da helikopter poleti, da je ministar zdravlja Lončar želeo da bude prisutan pri sletanju, kao i da se, uprkos insistiranju pilota Mehića da sleti na heliodrom VMA ili u Batajnicu, zahtevalo od pilota da sleti na aerodrom u Surčinu. Ova poslednja odluka bila je kobna. Arogantni ministri su verovatno čekali u Surčinu svoj minut slave.

Pokret upozorava da je iz objavljenih transkripta izostavljeno osam minuta razgovora u kojima se insistiralo na promeni odredišta za sletanje.

Neposredan povod koji je doveo do rušenja helikoptera Mi-17, još nije sasvim jasan, ali je jasno da je glavni uzrok neprofesionalno ponašanje i naredbe ministara koji su želeli publicitet u akciji spasavanja. Premijer i ministri se sad mogu pravdati humanim ciljevima, ali je činjenica je da su propagandnim efektima akcije podredili sigurnost četvoročlane vojne posade, lekara i bebe, da su vojne strukture stavili pod neizdrživ pritisak da se akcija sprovede.

Vučić i njegovi ministri su posebno odgovorni za bezočni pokušaj skrivanja sopstvene odgovornosti iza okrivljavanja pilota Omera Mehića da je pilotirao pod dejstvom alkohola. Premijer Vučić i njegovi ministri urušili su sve institucije u državi i poslednji je trenutak da podnesu ostavke.

Oznake

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • “Verovatno” je i lako proverljivo. Sluzbeno vozilo mora da ima GPS uredjaj, kojim se moze potvrditi kretanje mministra u tom trenutku.
    D.

  • On i Dr. Nebojša su uspeli u ” promo ” akcijama uz helikopter i službena vozila, a dva ministra koje on ” ne da ” nisu.
    To su činjenice.
    Sedam izgubljenih života, spaseno dete od snega i devojčica od otmičara su rezultati neuspešno- uspešne promotivne aktivnosti za sada četiri člana vlade kojima ” tercira ” ministar rada.
    Ova vlada duguje pet ostavki a ne jednu. To ne rešava rekonstrukcija nego nova i prava konstrukcija.
    Dosta je bilo