Ekonomija Intervju

Radulović za N1: Namera da se prevare poverioci RTB-a Bor

Izvor: N1 televizija

Unapred pripremljeni plan reorganizacije RTB-a Bor je nezakonit i za nameru ima da se prevare poverioci, kaže za N1 lider pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović.

Sasa-Radulovic

Radulović je, gostujući u “Novom danu” televizije N1, rekao da je rukovodstvo RTB-a Bor Privrednom sudu u Zaječaru podneo unapred pripremljeni plan reorganizacije, po Zakonu o stečaju, a po kojem hoće da kompaniju hoće da oslobode dugova na teret poverilaca.

On kaže da je lokalni tim pokreta “Dosta je bilo” u Boru pribavio svu dokumentaciju, na osnovu koje se vidi da je plan reorganizacije protivzakonit jer u njemu nedostaje mnogo stvari koje su predviđene Zakonom o stečaju, kao što je npr. popis imovine. Nisu popisana ni potraživanja RTB-a koja iznose više stotina miliona evra, kao ni sporovi, poput onog koji se vodi sa 650 radnika kojima nije uplaćivan staž.

Čitavu vest o ovome, aferi “helikopter” i dolazećim izborima, kao i celokupan video snimak gostovanja Saše Radulovića, pogledajte na sajtu televizije N1.

Oznake

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Inače, ne bi bilo loše da Saša Radulović u intervjuima ovih dana, a pretpostavljam da će biti još neki povodom stečaja „RTB Bor“, objasni šta bi on uradio i ponudi rešenje za problem koji je pre svega ljudski. Naravno, govorim o posledicama štetnih, već decenijama zastarelih i bezobzirnim prema životu metodama eksploatisanja i prerade rude.
    Ima i naučnih radova na tu temu, ali dovoljno je pogledati statistike o pojavama kancera i smrtnosti starijih građana u Boru.

    Odnos svih, uključujući i neke predratne privatne vlasnike kao i naravno komuniste, njihovu zaostavštinu, SPS, DS-a sa Dinkićem i sada SNS prema građanima Bora je užasavajuć.
    Nadam se da je Saša svestan toga i da će, ako nekad bude bio u poziciji da odlučuje o RTB-u Bor, zaštiti zdravstvene interese meštana Bora i sela u okolini.