Интервју

Биљић: Позивам све грађане да изађу на референдум и гласају НЕ

Потпредседник ДЈБ Суверениста Војин Биљић гостовао је у Јутарњем програму РТС1 и том приликом позвао све грађане Републике Србије да изађу на референдум и гласају НЕ. Ово је најважније државно и национално питање у протеклих 20 година, казао је Биљић. Ради се о Сорошевим изменама Устава за Сорошево а не независно правосуђе.

Године 2018. Сорошева фондација је започела финансирање Друштва судија Србије и Удружења јавних тужилаца Србије. Иако ови називи звуче поприлично “државно”, у питању су две невладине организације, које су припремиле, а потом и предложиле измене Устава. Исте године, Сорош млађи се захвалио председнику Вучићу на подршци коју његова организација има.

Ова власт је прво изменила Закон о референдуму тако да не мора да изађе више од пола гласача да би он био важећи, а одмах потом и званично расписала референдум за промену Устава по предлогу две НВО за 16. јануар 2022 године.

Биљић је закључио да морамо да сачувамо народну сувереност, позвао је све грађане Републике Србије да буду контролори, да кроз овај процес спречимо доношење оваквог Устава који је катастрофалан, и још једном, да изађу на референдум и гласају НЕ.

Погледајте снимак целог гостовања на линку испод:

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/4613828/referndum-promena-ustava-dosta-je-bilo-sdps.html