Интервју Политика

Радуловић за Политику: Власт не може да седи на две столице и да је мало за сувереност Србије, а мало за “туторство” ЕУ

Извор: Политика

Председник ”Доста је било” Саша Радуловић одговорио је на питање дневног листа ”Политика” у вези са приступом који ће ДЈБ имати у најављеним преговорима између власти и опозиције o стварању услова за одржавање фер и поштених избора.

Одговор Саше Радуловића преносимо вам интегрално у наставку:

Поштовани господине Радуловићу, како коментаришете најаву да ће у дијалогу са опозицијом, која неће туторе из ЕУ, учествовати Александар Вучић? Шта очекујете од тог дијалога?

За очекивати је да разговорима релевантних политичких опција у Србији присуствују лидери тих опција. Александар Вучић је председник СНС-а и може у разговорима да учествује само у тој улози. Да је поднео оставку на место председника СНС-а када је постао председник Србије, као што је то учинио његов претходник Томислав Николић, онда би у овим разговорима могао да буде модератор. Овако не.

ДЈБ очекује од СНС-а и СПС-а да, као странке одговорне за вођење Србије у овом тренутку, организују један дијалог на једном колосеку коме ће присуствовати све релевантне политичке опције. За тај дијалог, на СНС-у и СПС-су је, да сами одлуче да ли желе да тај дијалог води ЕУ или желе да заштите суверенитет државе Србије и да искључе странце из тих разговора. ДЈБ сматра да је Србија суверена земља, да смо ми, и позиција и опозција, озбиљни, одрасли и одговорни људи и да нам странци “тутори” нису потребни. 

ДЈБ ће учествовати у свим разговорима. Па ако власт одлучи да буду два колосека па СНС и СПС пошаљу своје делегација на оба колосека, ДЈБ ће присуствовати разговорима на оба колосека и тамо штити сувереност Србије и интересе грађана Србије за фер и поштеним изборима.

Власт не може да седи на две столице и да је мало за сувереност Србије на једном колосеку, а мало за “туторство” ЕУ на другом колосеку.
Од разговора очекујемо да буду озбиљни и одговорни, да на њима учествују релевантне политичке опције са доказаном подршком у бирачком телу и да пронађемо добра, рационална решења за сређивање бирачког списка, спречавање избоне крађе и наступе опозиције у медијима, пре свега на РТС; а све то у интересу демократије, заштите изборне воље и суверености народа у Србији.

О аутору

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар