Здравство Људска права Политика Саопштењe

ДЈБ позива власт да укине све мере забране

С обзиром да, за разлику од партијски постављених лекара у Кризном штабу, лекари који раде непосредно с пацијентима сведоче да су болнички капацитети у Србији препуни грађана којих су се вакцинисали и ревакцинисали, јасно је да тренутна забрана рада угоститељских објеката и школа нема апсолутно никаквог другог смисла осим да психолошки створи утисак да власт “брине” о становништву. Разлоге за пораст броја хоспитализација у Србији очигледно треба тражити у процесу спровођења масовне вакцинације, а не у кафанама и школама. Ово је очигледно случај широм света, а не само у Србији.

Стога ДЈБ позива власт да хитно укине све мере забрана које су још увек на снази и омогући старијим основцима и средњошколцима да се врате у школске клупе на нормалну наставу, а власницима угоститељских објеката да поврате свој извор прихода, како би могли да издржавају своје породице и имају од чега да плате ренту, рачуне и порез.


Члан 13. Устава Републике Србије каже да је физички и психички интегритет свих нас неповредив. Да ли ће се неко вакцинисати или не је лични избор свих грађана и њихово Уставом гарантовано право. Добро је што је држава обезбедила довољан број експерименталних вакцина и да грађани имају избор да ли ће се вакцинисати. ДЈБ није против вакцина, али јесте против кампање пропаганде, чињенице да се вакцине не контролишу, да фармацеутска индустрија није одговорна за све штетне последице и против медијске хајке на људе који су одлучили да се не вакцинишу.

ДЈБ позива власт и да објави тачну статистику о броју вакцинисаних и ревакцинисаних пацијената који се налазе у болничком систему Србије. Јавност Србије заслужује ове информације.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар