Здравство Људска права Политика Протест Саопштењe

Позив на протест у суботу у 17ч на Тргу за слободу, против затварања

ДЈБ позива грађане који се противе мерама затварања привреде и школа да се поново окупимо у суботу, 3. априла 2021. године у 17 сати на Тргу Републике у Београду, и да наставимо протест како бисмо одбранили своју слободу и заштитили своја Уставом гарантована права.

Властима у Србији је потребно послати јасну поруку да престану да се играју с нашим животима, слободом, нашим изворима прихода и образовањем наше деце уз помоћ тзв. “мера затварања” које не постижу никакве ефекте у прокламованој борби против коронавируса, а истовремено праве огромну штету српским породицама и буџету Републике Србије.

ДЈБ упозорава да је за успех протеста неопходно да научимо лекције од претходног великог протеста који је практично уништила група која је себе назвала 1 од 5 милиона и која је протест само искористила као своју улазницу у политику и каснија прелетања.

Још једном молимо све друге појединце и организације који позивају грађане да се укључе да овај протест буде искључиво за одбрану слободе, против мера забране и репресије држава света и да се суздрже од наметања других тема за овај протест. Позивамо све да говори буду кратки и да се држе теме и да избегнемо приче о зрацима смрти. Заједнички циљ нам је да дође што више људи који се противе мерама затварања, а не да се делимо по неким другим темама.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар