Zdravstvo Ljudska prava Politika Protest Saopštenje

Poziv na protest u subotu u 17č na Trgu za slobodu, protiv zatvaranja

DJB poziva građane koji se protive merama zatvaranja privrede i škola da se ponovo okupimo u subotu, 3. aprila 2021. godine u 17 sati na Trgu Republike u Beogradu, i da nastavimo protest kako bismo odbranili svoju slobodu i zaštitili svoja Ustavom garantovana prava.

Vlastima u Srbiji je potrebno poslati jasnu poruku da prestanu da se igraju s našim životima, slobodom, našim izvorima prihoda i obrazovanjem naše dece uz pomoć tzv. “mera zatvaranja” koje ne postižu nikakve efekte u proklamovanoj borbi protiv koronavirusa, a istovremeno prave ogromnu štetu srpskim porodicama i budžetu Republike Srbije.

DJB upozorava da je za uspeh protesta neophodno da naučimo lekcije od prethodnog velikog protesta koji je praktično uništila grupa koja je sebe nazvala 1 od 5 miliona i koja je protest samo iskoristila kao svoju ulaznicu u politiku i kasnija preletanja.

Još jednom molimo sve druge pojedince i organizacije koji pozivaju građane da se uključe da ovaj protest bude isključivo za odbranu slobode, protiv mera zabrane i represije država sveta i da se suzdrže od nametanja drugih tema za ovaj protest. Pozivamo sve da govori budu kratki i da se drže teme i da izbegnemo priče o zracima smrti. Zajednički cilj nam je da dođe što više ljudi koji se protive merama zatvaranja, a ne da se delimo po nekim drugim temama.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar