Безбедност Саопштењe

Хајка на омбудсмана због афере хеликоптер

Високи функционери Српске напредне странке настављају хајку на заштитника грађана Сашу Јанковића и покушавају да укину једну од последњих независних институција у Србији и угасе једини преостали канал кроз који се чује глас разума и брига за права грађана.

DJB_vladavina_prava

Непосредни повод за најновију хајку против омбудсмана је његово јавно залагање да се кроз независну истрагу утврде узроци и одговорност за пад војног хеликоптера у коме је погинуло шест људи и једна беба. Уследиле су оптужбе и медијска спиновања о наводним политичким амбицијама омбудсмана.

Данашња изјава високог функционера СНС Александра Јовичића („Он је неодговорни политикант који се само бави неистинама и трачевима и то за огромне народне паре”), као и напади других функционера СНС који су се чули у Скупштини Србије у претходна два дана, док је омбудсман представљао Годишњи извештај о раду, школски су пример удара бахате власти на независну институцију.

Опасна хајка на омбудсмана, који је недавно одликован Националним орденом Француске у рангу витеза управо за допринос владавини права и успостављању демократије, распламсава се од како је омбудсман наложио истрагу могуће злоупотребе војне службе безбедности у инциденту у коме су учествовали браћа премијера и градоначелника Београда. Од тада је на омбудсмана стављена мета етикетама да угрожава војну и националну безбедност.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ захтева да се престане са нападима, дискредитацијама и претњама омбудсману. Позивамо све представнике цивилног друштва и новинаре да јединствено стану у одбрану независне институције и сваки овакав напад јавно осуде.

Ознаке
Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • >> Данашња изјава високог функционера СНС Александра Јовичића…<<
    – Ovome na licu pise IQ. Sasvim dovoljno…

  • Sve je ovo velika cena samo da bi se jedan sasvim pristojan predsednik (Boris Tadić) uklonio sa vlasti…Ništa od svega ovoga ne bi bilo da su beli listići razmišljali o opštem dobru a ne o ličnoj osveti (Vesna Pešić ostala bez poslaničkog mesta). Jer kad se sad setim šta su bile primedbe na Tadićevu vlast, kad se setimo kako je to on “kontrolisao” medije, pa to je raj na zemlji u kontekstu ove, pa sad već otvoreno nasilničke vlasti. A kad bolje pogledate, ko je bio bolji predsednik Srbije od Borisa? možda samo Nataša Mićić, ali ajd, ona je bila vd. Promena ove vlasti počinje tada, I samo tada, kad sve stranke koje su učestvovale u rušenje Borisa priznaju grešku I zajedno sa DS krenu u jednu temeljnu kampanju, na terenu a ne na twitteru, za promenu vlasti. I nemojte se zavaravati, ovi (SNS) nemaju milosti niti imaju bilo kakve obzire, a ovi batinaški odredi su samo početak – to rade sad kad imaju 50% šta će raditi kad padnu na 20%?