Bezbednost Saopštenje

Hajka na ombudsmana zbog afere helikopter

Visoki funkcioneri Srpske napredne stranke nastavljaju hajku na zaštitnika građana Sašu Jankovića i pokušavaju da ukinu jednu od poslednjih nezavisnih institucija u Srbiji i ugase jedini preostali kanal kroz koji se čuje glas razuma i briga za prava građana.

DJB_vladavina_prava

Neposredni povod za najnoviju hajku protiv ombudsmana je njegovo javno zalaganje da se kroz nezavisnu istragu utvrde uzroci i odgovornost za pad vojnog helikoptera u kome je poginulo šest ljudi i jedna beba. Usledile su optužbe i medijska spinovanja o navodnim političkim ambicijama ombudsmana.

Današnja izjava visokog funkcionera SNS Aleksandra Jovičića („On je neodgovorni politikant koji se samo bavi neistinama i tračevima i to za ogromne narodne pare”), kao i napadi drugih funkcionera SNS koji su se čuli u Skupštini Srbije u prethodna dva dana, dok je ombudsman predstavljao Godišnji izveštaj o radu, školski su primer udara bahate vlasti na nezavisnu instituciju.

Opasna hajka na ombudsmana, koji je nedavno odlikovan Nacionalnim ordenom Francuske u rangu viteza upravo za doprinos vladavini prava i uspostavljanju demokratije, rasplamsava se od kako je ombudsman naložio istragu moguće zloupotrebe vojne službe bezbednosti u incidentu u kome su učestvovali braća premijera i gradonačelnika Beograda. Od tada je na ombudsmana stavljena meta etiketama da ugrožava vojnu i nacionalnu bezbednost.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zahteva da se prestane sa napadima, diskreditacijama i pretnjama ombudsmanu. Pozivamo sve predstavnike civilnog društva i novinare da jedinstveno stanu u odbranu nezavisne institucije i svaki ovakav napad javno osude.

Oznake

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • >> Današnja izjava visokog funkcionera SNS Aleksandra Jovičića…<<
    – Ovome na licu pise IQ. Sasvim dovoljno…

  • Sve je ovo velika cena samo da bi se jedan sasvim pristojan predsednik (Boris Tadić) uklonio sa vlasti…Ništa od svega ovoga ne bi bilo da su beli listići razmišljali o opštem dobru a ne o ličnoj osveti (Vesna Pešić ostala bez poslaničkog mesta). Jer kad se sad setim šta su bile primedbe na Tadićevu vlast, kad se setimo kako je to on “kontrolisao” medije, pa to je raj na zemlji u kontekstu ove, pa sad već otvoreno nasilničke vlasti. A kad bolje pogledate, ko je bio bolji predsednik Srbije od Borisa? možda samo Nataša Mićić, ali ajd, ona je bila vd. Promena ove vlasti počinje tada, I samo tada, kad sve stranke koje su učestvovale u rušenje Borisa priznaju grešku I zajedno sa DS krenu u jednu temeljnu kampanju, na terenu a ne na twitteru, za promenu vlasti. I nemojte se zavaravati, ovi (SNS) nemaju milosti niti imaju bilo kakve obzire, a ovi batinaški odredi su samo početak – to rade sad kad imaju 50% šta će raditi kad padnu na 20%?