Bezbednost Saopštenje

Hajka na ombudsmana zbog afere helikopter

Visoki funkcioneri Srpske napredne stranke nastavljaju hajku na zaštitnika građana Sašu Jankovića i pokušavaju da ukinu jednu od poslednjih nezavisnih institucija u Srbiji i ugase jedini preostali kanal kroz koji se čuje glas razuma i briga za prava građana.

DJB_vladavina_prava

Neposredni povod za najnoviju hajku protiv ombudsmana je njegovo javno zalaganje da se kroz nezavisnu istragu utvrde uzroci i odgovornost za pad vojnog helikoptera u kome je poginulo šest ljudi i jedna beba. Usledile su optužbe i medijska spinovanja o navodnim političkim ambicijama ombudsmana.

Današnja izjava visokog funkcionera SNS Aleksandra Jovičića („On je neodgovorni politikant koji se samo bavi neistinama i tračevima i to za ogromne narodne pare”), kao i napadi drugih funkcionera SNS koji su se čuli u Skupštini Srbije u prethodna dva dana, dok je ombudsman predstavljao Godišnji izveštaj o radu, školski su primer udara bahate vlasti na nezavisnu instituciju.

Opasna hajka na ombudsmana, koji je nedavno odlikovan Nacionalnim ordenom Francuske u rangu viteza upravo za doprinos vladavini prava i uspostavljanju demokratije, rasplamsava se od kako je ombudsman naložio istragu moguće zloupotrebe vojne službe bezbednosti u incidentu u kome su učestvovali braća premijera i gradonačelnika Beograda. Od tada je na ombudsmana stavljena meta etiketama da ugrožava vojnu i nacionalnu bezbednost.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zahteva da se prestane sa napadima, diskreditacijama i pretnjama ombudsmanu. Pozivamo sve predstavnike civilnog društva i novinare da jedinstveno stanu u odbranu nezavisne institucije i svaki ovakav napad javno osude.

Oznake
Dosta je bilo

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • >> Današnja izjava visokog funkcionera SNS Aleksandra Jovičića…<<
    – Ovome na licu pise IQ. Sasvim dovoljno…

  • Sve je ovo velika cena samo da bi se jedan sasvim pristojan predsednik (Boris Tadić) uklonio sa vlasti…Ništa od svega ovoga ne bi bilo da su beli listići razmišljali o opštem dobru a ne o ličnoj osveti (Vesna Pešić ostala bez poslaničkog mesta). Jer kad se sad setim šta su bile primedbe na Tadićevu vlast, kad se setimo kako je to on “kontrolisao” medije, pa to je raj na zemlji u kontekstu ove, pa sad već otvoreno nasilničke vlasti. A kad bolje pogledate, ko je bio bolji predsednik Srbije od Borisa? možda samo Nataša Mićić, ali ajd, ona je bila vd. Promena ove vlasti počinje tada, I samo tada, kad sve stranke koje su učestvovale u rušenje Borisa priznaju grešku I zajedno sa DS krenu u jednu temeljnu kampanju, na terenu a ne na twitteru, za promenu vlasti. I nemojte se zavaravati, ovi (SNS) nemaju milosti niti imaju bilo kakve obzire, a ovi batinaški odredi su samo početak – to rade sad kad imaju 50% šta će raditi kad padnu na 20%?