Privatizacija Saopštenje

Zašto Tasovac brani „taksistu iz Pančeva“?

Kobajagi zabrinut za kulturno i nacionalno blago Srbije koje je na tacni i budzašto predato za sada tajnom kupcu „Avala filma“ ili, ako vam je draže, taksisti iz Pančeva, ministar Ivan Tasovac posetio je danas sve te filmove i obavestio da nemamo zašto da budemo zabrinuti.

Pokret „Dosta je bilo Saša Radulović“ upozorava javnost da je Ministarstvo kulture najnovijim saopštenjem da “filmska građa ni na koji način nije ugrožena i nema mesta bojazni da će pomenuti filmski fond biti uništen” preuzelo ulogu branitelja pljačkaške privatizacije. Tasovac je izvrtanjem suštine problema pokušao da prikrije činjenicu da je “taksista iz Pančeva“ postao vlasnik producentskih prava na gotovo sve najbolje filmove ikada ovde snimljene i da oni od sada neće moći da se prikazuju bez njegove dozvole. Jer, to gde se filmovi fizički nalaze nema baš nikakve veze sa činjenicom da su prodati za pola miliona evra, kao šlag na tortu uz 37 hektara zemljišta na Košutnjaku.

Ministarstvo licemerno-netačno saopštava da je „javnosti u potpunosti dostupan filmski fond, tako da publika i dalje nesmetano može da gleda remek-dela, poput filmova “Maratonci trče počasni krug”, “Ko to tamo peva”, “Otac na službenom putu”, “Sjećaš li se Doli Bel”, “Majstor i Margarita”, “Jutro”, “Kad budem mrtav i beo”, “Zaseda”, “Nacionalna klasa”, “Buđenje pacova”, “Specijalno vaspitanje”, “Poseban tretman”…
Ministarstvo licemerno prećutkuje da će ubuduće za svako javno prikazivanje ostvarenja Dušana Makavejeva, Želimira Žilnika ili Miše Radivojevića i drugih slavnih autora morati da se pita „taksista iz Pančeva“ za saglasnost i cenu. I to bez obzira da li se filmovi emituju na televiziji, puštaju studentima filmskih škola, pripremaju, izdaju ili prodaju u novim digitalnim oblicima (DVD, Bluray, itd.), mora se tražiti dozvola nosioca producentskih prava.

Mila Turajlić, direktorka „Sinema Komunisto“ upozorava da su svi ti filmovi prepušteni na volju nekog neznanca i da je ”problem što jedan čovek može da odluči da neki filmovi zauvek nestanu iz javnog prikazivanja, a ti filmovi su pobednici festivala u Kanu, Veneciji, Berlinu, Karlovim Varima i imaju kulturnu vrednost koja ne sme zavisiti od dobre volje jednog čoveka“.
Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ podseća da je privatizacija „Avala filma“ knjiški primer pljačkaške privatizacije pod patronatom države koja je bila i poverilac i upravnik i prodavac i poziva tužilaštvo da u nezavisnoj istrazi pokuša da utvrdi ima li načina da se spasi makar nacionalno i kulturno blago. Ne fizički, znamo da je u depou Kinoteke, već da se sva producentska prava vrate Srbiji.

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Pljačkaška privatizacija pod zaštitom države.Kad su se dočepali vlasti pod parolom “borbe protiv korupcije”. Stvorili su okvir za plačku bez kazne i prava na preispitivanje zločina.

    • Stvorili su njihovi prethodnici (od 90-tih naovamo). Ovi su samo nastavili. Vucic da je imao malo mozga (kao sto ga nema), bi preokrenuo stvari. Imace vremena za kajanje, kad nauci sta znaci “oteto prokleto”, ali ce onda biti kasno.

  • DA PREDJEMO MALO SA REČI NA DELA. KADA ĆE RESTART. OVO SE VIŠE TRPETI NE MOŽE.
    NE SAMO U VEZI AVALE FILMA, U VEZI OMBUDSMANA I DR., PROSTO NAROD NEMA HLEBA DA JEDE. DANAS SU MI DOŠLE TRI POJEDINAČNE STRANKE. SVI SU ODMAH REKLI, KADA SU UŠLI, DA PARA NEMAJU. AKO MOGU DA RADIM DOK U BUDUĆNOSTI NE STANU NA NOGE. KAKO BUDUĆNOSTI OVDE NEMA, NEĆE BITI NI PARA. NARAVNO SVI SU IMALI ISTU TUŽNU PRIČU KAKO SU OSIROMAŠILI U OVOM NAŠEM PROKLETOM PLJAČKAŠKOM SISTEMU.
    PROBLEM SU I MEDIJI, KOJI I DALJE MELJU ONO MALO MOZGA ŠTO JE KOD POJEDINIH OSTALO. PROČITAH DA SNS I DALJE IMA 50% PODRŠKE. DA LI JE MOGUĆE.