VIDEO Економија

Стевановић за Н1: Насилно се представљају резултати којих нема

Пре годину дана, премијер Србије Александар Вучић у експозеу навео да је да су три најважнија задатка његовог кабинета реформа економије која подразумева и доношење пакета реформских закона, развој приватног сектора и консолидација буџета смањењем трошкова. Оцену испуњености ових циљева у “Новом дану” на Н1 телевизији дао је Александар Стевановић, потпредседник покрета “Доста је било”. 

Извор: rs.n1info.com

Постојала су четири реформска закона, још код Дачића, али она су усвојена у разводњеној форми, осим кад је у питању Закон о раду, каже Стевановић. Закон о приватизацији нам омогућава и даље да нам се дешавају ове ствари као што је Авала филм, оцењује он, додајући да остају бројна питања којима треба неко да се позабави, као што су, на пример, зашто судови не функционишу.

Од министарства финансија смо чули податак да је после прва три месеца ова године дефицит износио 21 милијарду динара, а да је планирано да буде 55 милијарди. Упитан шта нам то говори, Стевановић каже:

“Ми насилно хоћемо да имамо резултате кад их и нема… Ми смо држава која се почела распадати за време Тадића, и која је потпуно уништена за време ове власти“.

Резултата бити не може ако нема доброг система. И онда покушавате насилно да нађете неке резултате играјући се са неким статистикама, каже Стевановић.

Терате јавна предузећа да уплате добит у првим месецима, па су за ту пројектовану добит јавна предузећа морала да се задужују код банака, наводи Стевановић и додаје да је Србија увек у јануару имала најбоље показатеље.

Ако узмете људима, који су цео живот радили за пензије, део, а тај ефекат је 200 милиона, и ако просвети и докторима узмете још 200 милиона, дакле 400 милиона, а за субвенције дате милијарду, поставља се питање шта је план државе према својим људима, каже Стевановић.

Морамо да реформишемо јавни сектор јер има превише запослених, каже Стевановић. Он додаје да квалитетни људи беже из њега. Реформа јавног сектора је један озбиљан посао који се још није почео радити, о коме се прича већ две, три године, наводи Стевановић. Реформе су потребне, а ништа се не дешава осим партијског запошљавања, не зна се ни колико има људи у јавном сектору, каже Стевановић.

Извор: rs.n1info.com

Погледајте снимак целог гостовања



Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Nema kriticne mase za “Dosta je bilo”. Slazem se sa svim vasim postulatima za poboljsanje nase, da je nazovemo beznadezne situacije.
    Sve dosadasnje vlade,svih rezima i post petooktobarskuh, a i onih pre su bili partokratski.dok se ne izvrsi lustracija i oznace svi lopovi, i oduzme im se nelegalno steceno, nema nam spasa.Tesko je to uraditi, ali treba se boriti. narocito treba uticati na mlade da provale danasnje politicare i da se aktiviraju za njihovu buducnost. Oni sve razumeju ali su inertni. Treba podici i penzionere da se izbore za nelegalno oduzete penzije. Treba prosvetarima dati dostojanstven status.Ove plate koje imaju su ponizavajuce.medicinarima takodje. Mnogo treba da se uradi.Jedini izlaz vidim u opstem budjenju vecine stanovnistva. Pozdrav

    • To na našu sreću nije istina. Duplirali smo podršku od izbora. Polako ali sigurno se približavamo cenzusu. I to sve u atmosferi medijskog mraka. Prelazak cenzusa će pokrenuti lavinu.