Безбедност Саопштењe

Нови напади на омбудсмана показују агресију и хистерију власти

Током данашњег састанка заштитника грађана са директором ВБА, којем је ненајављено присуствовао и министар Братислав Гашић, Саша Јанковић је био директно спречен да изврши контролу рада Агенције непримереним понашањем министра.

DJB_vladavina_prava

Састанак је прекинут након што је заштитнику грађана потврђено да је министар Гашић издао наредбу о ангажовању ВБА поводом инцидента на Паради поноса, и након што су му показана нова строго поверљива документа која нису достављена ни Тужилаштву ни заштитнику грађана, иако је то била законска обавеза ВБА.

Последњи удар бахате власти на ову независну институцију је нови ниво напада који превазилази подлу медијску хајку и испланиране манипулације. Овиме је огољена нервоза, агресија и потпуна самовоља једног министра.

Институција заштитника грађана је последња брана владавине права од партијске државе Александра Вучића и СНС-а. Међународна заједница је већ реаговала и јучерашњим саопштењем Високог комесара УН-а за људска права Србија је поново стављена на стуб срама. Данас нас је Српска напредна странка гурнула још ниже.

Уређена држава је само она у којој постоји владавина права и у којој су институције изграђене и самосталне. Целокупно грађанско друштво мора да поново реагује и устане у одбрану заштитника грађана, институција и владавине права.

Више о овом догађају можете прочитати у саопштењу Заштитника грађана.

ДЈБ Млади

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар