Саопштењe Трговина

Министарство трговине не зна ко тргује са Србијом

Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије не поседује податке о највећим извозницима и увозницима, као ни о вредности робе којом фирме тргују или о томе чиме се тргује. Министарство трговине нема информације о трговини. Чиме ли се министарство бави, на основу којих података води један од најважнијих сектора у Србији?

ministarstvo trgovinene zna sa kim trgujemo

И мада прича делује као истргнута из романа Иљифа и Петрова о Остапу Бендеру, који се такође није бавио ни роговима ни копитама, иако му је то писало на фирми, министарство Расима Љајића је само писало о себи у одговору на питање покрета „Доста је било – Саша Радуловић“. Покрет је, позивајући се на Закон о доступности информација од јавног значаја, затражио списак 2.000 највећих увозника и извозника у Србији у протекле две и по године, са укупним износом вредности увоза и извоза, по правним лицима.

Министарство нам је доставило одговор да не поседује такве податке. Упутили су нас да се за те податке обратимо Агенцији за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА) и Министарству финансија – Управи царина и Републичком заводу за статистику.

Чиме ли се онда бави вечити министар Расим Љајић, министар трговине, туризма и телекомуникација?

Odgovor Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар