Saopštenje Trgovina

Ministarstvo trgovine ne zna ko trguje sa Srbijom

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije ne poseduje podatke o najvećim izvoznicima i uvoznicima, kao ni o vrednosti robe kojom firme trguju ili o tome čime se trguje. Ministarstvo trgovine nema informacije o trgovini. Čime li se ministarstvo bavi, na osnovu kojih podataka vodi jedan od najvažnijih sektora u Srbiji?

ministarstvo trgovinene zna sa kim trgujemo

I mada priča deluje kao istrgnuta iz romana Iljifa i Petrova o Ostapu Benderu, koji se takođe nije bavio ni rogovima ni kopitama, iako mu je to pisalo na firmi, ministarstvo Rasima Ljajića je samo pisalo o sebi u odgovoru na pitanje pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“. Pokret je, pozivajući se na Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja, zatražio spisak 2.000 najvećih uvoznika i izvoznika u Srbiji u protekle dve i po godine, sa ukupnim iznosom vrednosti uvoza i izvoza, po pravnim licima.

Ministarstvo nam je dostavilo odgovor da ne poseduje takve podatke. Uputili su nas da se za te podatke obratimo Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i Ministarstvu finansija – Upravi carina i Republičkom zavodu za statistiku.

Čime li se onda bavi večiti ministar Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija?

Odgovor Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar