Saopštenje

Tomislav Nikolić obeščastio funkciju predsednika

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ najoštrije osuđuje ponašanje predsednika Srbije Tomislava Nikolića koji je novinarku beogradskog tabloida optužio da ugrožava bezbednost njegove porodice i države samo zato što se ne preziva na „ić“ i što je albanskog porekla, rodom iz Prizrena.

Facebook Link Photo

Tomislav Nikolić je u zvaničnom saopštenju iz kabineta naveo da je, dok se on bori da zemlju zaštiti od napada albanskih terorista, redakcija tabloida „Alo“, u vlasništvu švajcarsko-nemačke kompanije, poslala svoju ekipu pred kuću njegovog mlađeg sina sa namerom da mu ugrozi bezbednost.

Na nezakonit način Nikolić je pokušao da pažnju javnosti preusmeri sa činjenice da njegov mlađi sin, odnedavno selektor kadetske reprezentacije Srbije u fudbalu, živi u luksuznom naselju, da se imovina članova njegove porodice očigledno stalno uvećava, kao i da se to u nekim slučajevima događa i na nelegalan način – na primer divljom gradnjom vikendica.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ upozorava da po Zakonu o informisanju i medijima niko ne sme da ograničava predmet novinarskog istraživanja kao i da zakon zabranjuje „neposrednu i posrednu diskriminaciju urednika medija, novinara i drugih lica u oblasti javnog informisanja, naročito prema njihovoj političkoj opredeljenosti i uverenju ili drugom ličnom svojstvu“.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ smatra da Tomislav Nikolić mora da odgovara pred zakonom zbog ovakvog ponašanja prema novinarima kao i da njegovo ponašanje nije dostojno funkcije predsednika Srbije.

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Bezobrazni prostak koji se sticajem okolnosti našao na mestu gde ne pripada. I svakodnevno nam to pokazuje.

  • Radikali ostaju radikali.Nikad im nisam verovala ali sam vrlo iznenadjena izborom dolaska na vlast. E izgleda da nam sve tako i treba da se dogadja kako su ih patrijoti doveli na vlast.

  • Pozdrav iz tudjine. Posle onoga sa avionom predsednik nam je postao vrlo popularan ovde, kao komicni vladar neke smesne zemlje u kojoj se desava svasta cudno.
    Neka od pitanja: Vas predsednik ima samo srednju skolu? Pa kako ste ga glasali?!
    Kako se to kupi diploma? Pa to je besmisleno, kao da kupis medalju sa olimpijade. Pa to nije tvoja medalja!?
    A kako ljudi kod vas ne dobiju otkaz kad ne znaju da rade posao (jer imaju laznu diplomu)?

    Tako da eto, na nas gledaju kao na jednu veliku sprdnju.
    Svaki bi predsednik izgubio rejting u trenu da izjavi “kako su samo vernici dobri ljudi”, “kako mladima treba uvesti jos visa da ne bi isli”…