Војводина Изјава Најава

Радуловић у "Документу" РТВ-а: уторак, 26. мај, 23.10

Председник покрета “Доста је било” Саша Радуловић гост је вечерашњег издања емисије “Документ”.

sasa radulovic 05

Зашто су најбогатији људи у Србији и највећи дужници? Ако је исплативије кршити закон него радити регуларно, и не плаћати порез, да ли то онда постаје навика коју је тешко променити? Како у Србији увести правично опорезивање имовине, а да то не подсећа на озлоглашено чупање бркова из времена принудног откупа?

Поред Радуловића, саговорници Ержике Пап-Рељин су: Миодраг Зец (професор економије Филозофског факултета у Београду), Драган Илић (продекан за међународну сарадњу Факултета за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду), Хасиба Хрустић (стручњак за јавне финансије и пореско право), Жељко Бодрожић (власник и главни и одговорни уредник “Кикиндских новина”), и Коста Јосифидис (професор Економског Факултета у Новом Саду).

Емисија ће се емитовати у уторак, 26. маја, од 23.10 на Радио телевизији Војводине 1, и можете је пратити уживо на овом линку.

Ознаке

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Kako je moguće da ljudi imaju deset puta veću imovinu od prihoda koje ostvaruju ? Ne treba da izmišljmo ‘toplu vodu’. Zašto se ne ispita poreklo imovine preko poreza , kao u Švedskoj, na primer ?

  • Nado, ne treba vam zakon o poreklu imovine za to. Dovoljna je poreska uprava koja to treba da ustanovi (koliko si zaradio, koliko si potrosio).

    Zakon o poreklu imovine sluzi za nesto mnogo vece od utvrdjivanja “od cega je neko kupio nesto”. Na primer za utvrdjivanje kriminala, korupcije, itd.