Istočna Srbija Rudarstvo Saopštenje

Uspešan pritisak na Spaskovskog

Menadžment kompanije RTB Bor, na čelu sa Blagojem Spaskovskim, popustio je pred javnim pritiscima, krivičnim prijavama i upravnim postupcima koje je pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ pokrenuo protiv njih zbog duga prema bivšim i sadašnjim radnicima. Invalidi rada trebalo bi uskoro da dobiju penzije kakve su zaslužili, jer je menadžment RTB Bor izgleda odlučio da namiri svoj dug prema PIO fondu i isplati dugovanja za doprinose i nadoknade za radnike.

Facebook Link Photo

Rukovodstvo kompanije zakazalo je za danas, 3. juna u 17 sati, sastanak sa invalidima rada na kome će ih, kako je saopšteno, obavestiti da su sva dugovanja, neophodna za konačan obračun penzija, izmirena. Bivši radnici čekali su duže od sedam, a neki i čitavih deset godina na taj potez i primali umanjene penzije, na osnovu privremenih rešenja.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ predao je do sada, u ime bivših i sadašnjih radnika, brojne tužbe Osnovnom sudu u Boru, pokrenuti su upravni postupci u PIO fondu, predato je preko 600 zahteva Poreskoj upravi za proveru poslovanja RTB Bor i neplaćanje poreza, doprinosa i nadoknada za bivše i sadašnje radnike. Održali smo i dve velike javne tribine u decembru prošle godine i u aprilu ove godine, na koje se odazvalo više od 200 ljudi. U ime bivših radnika iz Žagubice i Majdanpeka pokrenuli smo više od 100 tužbenih zahteva i upravnih postupaka, kao i krivičnu prijavu protiv menadžmenta RTB Bor.

Radnici i bivši radnici RTB Bor koji su se borili za ostvarivanje prava bili su godinama pod ogromnim pritiscima Spaskovskog, njegovog tima i suda. Bili su šikanirani, varani i zastrašivani, rukovodstvo ih je ubeđivalo da ništa ne duguju, administracija PIO fonda, Ministarstvo rada i Poreska uprava su ćutali dve i po godine. Sud je određivao enormne sudske takse koje su iznosile i dve trećine penzije, u nameri da ih odvrati od procesa. Slično kao i u slučaju akcionara Bačke iz Sivca u akciji “Ne damo zemlju ispod žita”, upornošću i stručnim zalaganjem pokreta “Dosta je bilo – Saša Radulović” izgleda da će ova bitka biti dobijena.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ nastaviće da kontroliše proces obeštećenja bivših i sadašnjih radnika RTB Bor i da im pomaže da ostvare pravo na zarađenu penziju. Budno pratimo šta radi bahati i nesposobni menadžment RTB Bor i obaveštavaćemo i radnike i javnost o daljem razvoju događaja.

Oznake

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Svaka cast Radule i svi ostali iz tima, ima nade za ovu zemlju dok ima postenih i hrabrih ljudi!

  • mala dobronamerna korekcija
    takse ne odredjuje sud nego zakon
    zakon odredjuje i kad sud moze stranku osloboditi placanja takse
    znaci nemojmo sve svaljivati na sud
    pogotovo dok taj isti sud nije resio tuzbe tih ojadjenih ljudi
    znaci nije kritika nego podrska