Bezbednost Saopštenje

Osuda pretnji lideru Demokratske stranke Bojanu Pajtiću

Pokret “Dosta je bilo- Saša Radulović” najoštrije osuđuje pretnje smrću koje su danas upućene lideru Demokratske stranke Bojanu Pajtiću. Ovo nije prvi put da se političkim neistomišnjenicima nekažnjeno preti, da se zastrašuju, a njima i njihovim porodicama onemogućava bezbedan život.

Pozive na linč i nasilje prema neistomišnjenicima inicirala je Srpska napredna stranka u istupanjima najviših funkcionera i preko medija koje kontroliše, odmah po dolasku na vlast. SNS kontinuirano nastavlja da u javnim obraćanjima neistomišljenicima podstiče atmosferu sukoba i linča. Posebno je opasno što nema policijske i tužilačke reakcije na takve i slične incidente. Podsećamo da nadležni nisu reagovali ni kada je prošle nedelje Novi Sad osvanuo ispisan uvredljivim porukama lideru DS.

Licemerna je današnja izjava ministra policije Nebojše Stefanovića da će naložiti da se što pre otkrije ko je autor pretećih grafita, jer su svi dosadašnji slični incidenti ostali nekažnjeni.

Zahtevamo hitnu i delotvornu akciju policije i tužilaštva koji su dužni da obezbede osnovnu sigurnost svim građanima u Srbiji.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Naprednjaci u Novom Sadu su u panici ,vec prelaze sve norme pristojnosti i ovo stvarno nema smisla . .U jednom od najvecih odbora u gradu od kao 1400 clanova naplatili su clanarinu samo od 400 ljudi i to jedva, clanarina 100 dinara pa vidite koja je to podrska. Ogromno je nezadovoljstvo clanstva jer napreduju samo bivsi clanovi G17 ,krilo Milosa Tomica, i razni preletaci. Saradnja sa interesnom grupom SPO i Trecim rajhom ce ih dotuci. I SNS i SPO i DDD se oslanjaju na izbeglicku populaciju i to im je greska Bokan je tu najjaci . Pokret treba da se maksimalno angazuje u N.Sadu angazovanjem kredibilnih intelektualaca jer ima sansu da u gradu ostvari i dvocifren rezultat.Samo treba potencirati da SNS stiti kriminalne radnje svojih koalicionih partnera SPO, DDD, Treci rajh , DSS . Pa 50 % kriminalnih radnji iz vremena 2008-2012 koje se pripisuju DSu su napravili ti partneri i G17. Potencirati sve prijave protiv korupcije koje je pokrenulo preko 20 raznih gradjana i videce se da i tamo gde su svi dokazi predati , kupovina glasova,vodovod,cistoca ,zavod za zdravstvenu zastitu radnika , hitna , sve stoji a kredibilne prijave su u tuzilastvu. Samo na tome plus Maja, Igor i stanica i dvocifrena podrska gradjana je tu

    • Eto konkretnih predloga od gore navedenog potpisnika, pa neka pokret nešto preduzme. Imaju koliko znam i odbornika u skupštini, pa neka se pokažu. Što se mene tiče imaju moju puno podršku,samo treba sada da imaju konkretne rezultate.