Најава Преносимо

Позив на протест иницијативе "Не давимо Београд"

Иницијатива “Не да(ви)мо Београд”:

Позивамо Вас на протест у недељу 27.9. у 13 сати, испред Геозавода, а поводом постављања камена темељца за изградњу прве две куле у оквиру пројекта Београд на води.

Програм скупа:

13:00 – 13:30 Окупљање грађана

13:30 – 14:00 Музика (хор Хоркестар)

14:00 – 15:00 Обраћања

15:00 – 15:30 Протестна шетња до места постављања камена темељца

Молимо Вас да до Геозавода дођете из правца аутобуске станице, Карађорђевом улицом.

Од почетка најава овог пројекта упозоравали смо на његову штетност, из урбанистичко-архитектонског, саобраћајног, социјалног или економског угла. Након објављивања уговора о овој инвестицији свакоме је постало очигледно колико је овај криминални, авантуристички подухват штетан по наш град и земљу.

NeDavimoBeograd

После анализе коју је Иницијатива не да(ви)мо Београд урадила у року од 24 часа од објављивања уговора, а коју можете прочитати на: https://nedavimobeograd.files.wordpress.com/2015/09/analizaugovorazaprojekatbeogradnavodi.pdf сазнали смо да је инвеститор у обавези да, уместо 3.5 милијарде, уложи 150 милиона уз 150 милиона евра кредита док се Република Србија обавезује на комплетну припрему терена, додатне позајмице, дозвољава пренос права коришћења земљишта у право својине без накнаде, препушта Стратешком партнеру моћ одлучивања при изради планске документације, поклања приватном предузећу објекте и земљише, одриче се суверенитета обавезујући се да не мења законе на штету уговора, и то све без икаквих гаранција да ће друга страна реализовати договорено.

Подвлачимо – овим уговором постало је јасно да су грађани Београда и целе Србије варани непостојећим милијардама и бесмисленим макетама, да су обманути лажима градских и републичких челника и да је, зарад финансијских интереса приватних фирми, уступљен највреднији део нашег Београда!

Оно што додатно забрињава јесте понашање опозиционих странака које, уместо да су ангажовале своје капацитете, да су се бавили правним аспектима овог силовања града и поднели тужбе, да су мобилисали грађане, они су изненађени, неспремни и недорасли ситуацији.

Не давимо Београд је ГРАЂАНСКА иницијатива, позив на здрав разум од стране грађана који се противе свему што овај пројекат носи и симболише и НИ НА КОЈИ начин није повезана ни са једном политичком странком нити ће икада бити.

Позивамо вас да покажемо колико нас има. Позивамо вас да не дамо Београд.

Позивамо вас да спречимо бахатост, кршење закона и корупцију!

У недељу, 27. септембра у 13 часова – нема повлачења.


 

Доста је било

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Позивамо вас да покажемо колико нас има ? Deprimirajuce malo !

    Позивамо вас да не дамо Београд ? Klika na vlasti je NE-ZA-US-TA-VLJI-VA ! Beograd je volsebno i bez nekih osetnih trzavica prodat (bolje reci;predat/poklonjen) azijskim spekulantima. Beograd je kolabirao, rezigniran distopijom koju mu se grohotno osmehuje.
    Ni veleizdaja osvedocena Ugovorom, ni pljacka potanko opisana u Ugovoru, ni aljkavost kojima obiluje Ugovor…nista, ali apsolutno nista, ne moze poljuljati ovaj brod bolesno pretencioznih, lazljivih i toboz naivnih vlastodrzaca dobrano anesteziranih od javnog interesa.

    Позивамо вас да спречимо бахатост, кршење закона и корупцију ! Nismo u stanju. Nemamo resurse (pre svega ljudske-“malo nas je,al smo g…a”). Nemamo hrabrosti ( ugladjeno demonstriranje, – prozeto skandiranjem, uzvikivanjem pogrdnih reci, transparentima, mastovitim parolama etc. – ne vodi zeljenom cilju; bahatost, korupcija i krsenje zakona, danas su, uz nesebicno podrsku poslusnog hora novinara, nalili kamen temeljac buduceg spomenika pljacke i otimanja.
    Ovaj krem sljama imunizovan je na ovakve mlake, umivene i artisticke akcije. Pistaljke i parole ne probijaju kordone. Transparenti ne sprecavaju lopovluk. Hrpe tekstova – analiza i zakljucaka- ne mogu suspendovati otuznu stvarnost u kojoj se , izmedju ostalog, besomucno otudjuje ono preostalo javne imovine.