Najava Prenosimo

Poziv na protest inicijative "Ne davimo Beograd"

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd”:

Pozivamo Vas na protest u nedelju 27.9. u 13 sati, ispred Geozavoda, a povodom postavljanja kamena temeljca za izgradnju prve dve kule u okviru projekta Beograd na vodi.

Program skupa:

13:00 – 13:30 Okupljanje građana

13:30 – 14:00 Muzika (hor Horkestar)

14:00 – 15:00 Obraćanja

15:00 – 15:30 Protestna šetnja do mesta postavljanja kamena temeljca

Molimo Vas da do Geozavoda dođete iz pravca autobuske stanice, Karađorđevom ulicom.

Od početka najava ovog projekta upozoravali smo na njegovu štetnost, iz urbanističko-arhitektonskog, saobraćajnog, socijalnog ili ekonomskog ugla. Nakon objavljivanja ugovora o ovoj investiciji svakome je postalo očigledno koliko je ovaj kriminalni, avanturistički poduhvat štetan po naš grad i zemlju.

NeDavimoBeograd

Posle analize koju je Inicijativa ne da(vi)mo Beograd uradila u roku od 24 časa od objavljivanja ugovora, a koju možete pročitati na: https://nedavimobeograd.files.wordpress.com/2015/09/analizaugovorazaprojekatbeogradnavodi.pdf saznali smo da je investitor u obavezi da, umesto 3.5 milijarde, uloži 150 miliona uz 150 miliona evra kredita dok se Republika Srbija obavezuje na kompletnu pripremu terena, dodatne pozajmice, dozvoljava prenos prava korišćenja zemljišta u pravo svojine bez naknade, prepušta Strateškom partneru moć odlučivanja pri izradi planske dokumentacije, poklanja privatnom preduzeću objekte i zemljiše, odriče se suvereniteta obavezujući se da ne menja zakone na štetu ugovora, i to sve bez ikakvih garancija da će druga strana realizovati dogovoreno.

Podvlačimo – ovim ugovorom postalo je jasno da su građani Beograda i cele Srbije varani nepostojećim milijardama i besmislenim maketama, da su obmanuti lažima gradskih i republičkih čelnika i da je, zarad finansijskih interesa privatnih firmi, ustupljen najvredniji deo našeg Beograda!

Ono što dodatno zabrinjava jeste ponašanje opozicionih stranaka koje, umesto da su angažovale svoje kapacitete, da su se bavili pravnim aspektima ovog silovanja grada i podneli tužbe, da su mobilisali građane, oni su iznenađeni, nespremni i nedorasli situaciji.

Ne davimo Beograd je GRAĐANSKA inicijativa, poziv na zdrav razum od strane građana koji se protive svemu što ovaj projekat nosi i simboliše i NI NA KOJI način nije povezana ni sa jednom političkom strankom niti će ikada biti.

Pozivamo vas da pokažemo koliko nas ima. Pozivamo vas da ne damo Beograd.

Pozivamo vas da sprečimo bahatost, kršenje zakona i korupciju!

U nedelju, 27. septembra u 13 časova – nema povlačenja.


 

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Pozivamo vas da pokažemo koliko nas ima ? Deprimirajuce malo !

    Pozivamo vas da ne damo Beograd ? Klika na vlasti je NE-ZA-US-TA-VLJI-VA ! Beograd je volsebno i bez nekih osetnih trzavica prodat (bolje reci;predat/poklonjen) azijskim spekulantima. Beograd je kolabirao, rezigniran distopijom koju mu se grohotno osmehuje.
    Ni veleizdaja osvedocena Ugovorom, ni pljacka potanko opisana u Ugovoru, ni aljkavost kojima obiluje Ugovor…nista, ali apsolutno nista, ne moze poljuljati ovaj brod bolesno pretencioznih, lazljivih i toboz naivnih vlastodrzaca dobrano anesteziranih od javnog interesa.

    Pozivamo vas da sprečimo bahatost, kršenje zakona i korupciju ! Nismo u stanju. Nemamo resurse (pre svega ljudske-“malo nas je,al smo g…a”). Nemamo hrabrosti ( ugladjeno demonstriranje, – prozeto skandiranjem, uzvikivanjem pogrdnih reci, transparentima, mastovitim parolama etc. – ne vodi zeljenom cilju; bahatost, korupcija i krsenje zakona, danas su, uz nesebicno podrsku poslusnog hora novinara, nalili kamen temeljac buduceg spomenika pljacke i otimanja.
    Ovaj krem sljama imunizovan je na ovakve mlake, umivene i artisticke akcije. Pistaljke i parole ne probijaju kordone. Transparenti ne sprecavaju lopovluk. Hrpe tekstova – analiza i zakljucaka- ne mogu suspendovati otuznu stvarnost u kojoj se , izmedju ostalog, besomucno otudjuje ono preostalo javne imovine.