Bezbednost Saopštenje

Slučaj ministra Gašića je demonstracija otvorenog totalitarizma

Premijer Srbije Aleksandar Vučić više se ni ne trudi da održi privid Srbije kao demokratske zemlje. Dosadašnju praksu zakulisne kontrole i pritisaka na sve institucije, od parlamenta, preko sudstva pa do nezavisnih, regulatornih tela, Vučić je zamenio sasvim otvorenim totalitarizmom. Pokazni primer je slučaj ministra odbrane Bratislava Gašića.

Gašićevu smenu je zvanično zatražio jedan državni organ – ombudsman, na njegovu nedostojnost ukazala je i državna Agencija za borbu protiv korupcije, a slobodna javnost više od šest meseci postavlja pitanje njegove odgovornosti za smrt sedam ljudi, među kojima su bili najbolji piloti koje je Srbija imala. Nijedan od ta tri zahteva nije dovoljan da se smeni nedostojni ministar, jer u zemlji o svemu odlučuje samo jedan čovek, uz podršku medija i jurišnika iz tabloida koji njegovom totalitarizmu krče put.

Vlada-4

Nije ministar Gašić jedini nedostojni i nesposobni kadar Aleksandra Vučića, ali je ogledni primer preko koga nam Vučić poručuje da ga postupci i mišljenje nijednog državnog organa ne obavezuju. Nakon što je ombudsman zatražio smenu Gašića zbog ometanja rada državnog organa u slučaju prebijanja braće Vučić i Mali tokom Prajda, nakon što ga je Agencija za borbu protiv korupcije uhvatila u korupciji, jer je kao gradonačelnik Kragujevca iz budžeta dodeljivao novac firmama svoje supruge i sina, i nakon što je svima jasno da tužilaštvo zbog pritisaka nije mrdnulo dalje od početka u istrazi helikopterske nesreće, Aleksandar Vučić izjavljuje da ostavka takvog ministra „traži ozbiljne procene“, svakako, samo njegove.

Slučaj ministra Gašića je istovremeno i ogledni primer upotrebe medija i manipulacije. Ako je iko zaboravio kako su mediji dezinformisali javnost o tome da je helikopter Vojske Srbije sleteo i spasio bebu, i to u trenutku kad su svi već poginuli, ako je zaboravljena hajka protiv ombudsmana kad se „drznuo“ da kontroliše rad Vojne bezbednosne agencije, sada ponovo ima priliku da čita naslove o tome da zahtevi za smenu znače „rat SAD i EU protiv Srbije“ i kako će ako „padne“ Gašić, pasti valjda cela Srbija.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zahteva smenu nedostojnog i korumpiranog ministra. Snažno se zalažemo za jačanje svih institucija u zemlji, jer njihovim uništavanjem i načinom Vučićeve vladavine padaju svi, osim Vučića, Gašića i njihovih kumova, prijatelja i biznis partnera.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Iz “belog sveta”pratim redovano vaša saopštenja i”peščanik” to mi je jedina veza sa mojom Srbijom.Pošto sam baka,život me je naućio da čitam između pa mi se čini da je Gasic Vucčićev paravan i da je spasavanje bebe bila Vučićeva bolesna ideja da se predstavljao ako kakav on nije .sećam se scenografa poneti dosta traka.”trake “su zaista jako potrebne za spasavanje bebe. Moja intuicija mi govori da je sam Vučić bio u društvu sa Gašićem i lonćarom.Tebalo bi malo proćešljti Vućićev alibi i gde je bio za vreme pada helikoptera .
    Dosta je bilo-simpatizer i budući glasač