Komentar Pravosuđe

Mrkonjićev rijaliti šou na suđenju Miškoviću

Svedočenje bivšeg ministra infrastrukture Milutina Mrkonjića, u postupku protiv Miroslava Miškovića i Mila Đuraškovića, pravi je primer sprege političara i tajkuna. Mrkonjićeva izjava da, po njegovom saznanjima, Mišković nije bio vlasnik putarskih preduzeća, namešteno je svedočenje, smišljeno da uruši važan sudski postupak.

Poznat kao veliki „politički šoumen“ i majstor za pravljenje magle, Mrkonjić je verovatno rešio da zasmejava i sudiju i tužioce, ali pre svegada zamajava javnost, kako bi se slučaj težak više desetina miliona evra pretvorio u farsu. Današnji Mrkonjićev nastup na sudu protekao je u stilu rijalitija sa ružičastih televizija.

„Nibens grupa“, čiji su vlasnici po optužnici bili Mišković i Đurašković, prvi skriveni i pravi, drugi formalni i marioneta, sav novac je dobijala od države, jer joj je država bila jedini klijent. Kako zna bivši ministar infrastrukture, koji je putarskim preduzećima dodeljivao posao, da Mišković nije bio prikriveni vlasnik, kao što tvrdi tužilaštvo? Da li time vraća neki svoj ili partijski dug?

mrka

Smešna je, ali i opasna još jedna Mrkonjićeva podmetačina – njegova tvrdnja da „Nibens grupa“ ne bi propala da Đurašković nije bio uhapšen. Mrkonjić time posredno blati tužioca kao nekog ko je namerno upropastio nekakav pošteni biznis. Jer, za ovakvu konstataciju potrebne su analize finansijski izveštaja, analiza veštaka, a ne “reko Mrka”.

Suđenje Miroslavu Miškoviću, koje je krenulo od početka u februaru ove godine, jer je predmet spojen sa optužnicama protiv još devetorice, dezavuiše se ovakvim svedocima, a javnost sve više gubi veru da i jedan slučaj, ma kako potkrepljen dokazima, može biti efikasno presuđen i po zakonu doveden do kraja. A treba valjda da poverujemo i da Aleksandar Vučić, koji je hapšenje Miškovića iskoristio za pobedu na izborima, ne radi na urušavanju ovog sudskog procesa.

http://rs.n1info.com/a96927/Vesti/Mrkonjic­svedocio­na­sudjenju­Miskovicu.html


 

Oznake

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • A zašto Mrka ne bi bio stručnjak i veći od mnogih stručnjaka u zemlji?
    To što je on u poznim godinama počeo da se bavi politikom ne umanjuje njegovo isjustvo kao građevinskog inženjera i rukovodioca kao i projektanta. Rukovodio je jednom od najznačajnijih projektantskih kuća bivše SFRJ i Srbije.
    Ne dozvolimo da se tako lako diskredituje iskustvi čoveka.

    • @tomkarlo
      Ne diskredituje se ovde Mrka kao stručnjak, već upravo kao politikant. A siguran sam da je za proveru uzroka propasti preduzeća potrebno znanja u mnogo više oblasti od jednog-graditeljskog. E sad, ako je jedini naručilac Nibensu bila država i ako je ovom optužicom Nibens sprečen da posluje sa (jedinim) klijentom, Mrkina tvrdnja u tom delu stoji ali (bez težine i značaja), jer ne sme da zaustavi ispitivanje poslovanja.

    • Dragi tomkarlo, zato što nije. Mrka je do sada nebrojano puta diskreditovao samog sebe. Ovaj poslednji šarlatanski nastup u zaštitu tajkuna bi trebao da vam kaže sve.