Beograd Saopštenje

Ministarka Mihajlović nezakonito potpisala Ugovor o “Beogradu na vodi”

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović prekršila je Krivični zakon Srbije kad je sa firmom iz UAE potpisala Ugovor o zajedničkom ulaganju u projekat „Beograd na vodi“. Ministarka je počinila krivično delo falsifikovanja službene isprave (čl 357) jer je svojim potpisom lažno garantovala da pred domaćim sudovima nije pokrenuta nijedna inicijativa koja može da utiče na zakonitost i punovažnost ovog ugovora.

bgh2o_partisans

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ podneo je septembra prošle godine inicijativu Ustavnom sudu Srbije za ocenu ustavnosti Zakona o potvrđivanju Sporazuma Vlade RS i Vlade UAE. Ovaj zakon je krovni pravni dokument na osnovu koga je Vlada dogovarala sve dosadašnje poslove sa firmama iz Emirata, a osnov je i za Ugovor o „Beogradu na vodi“. Posledično, ministarka Mihajlović je obmanula partnera garantujući da nisu u toku nikakve zakonske inicijative koje mogu da ugroze projekat (član 19 Ugovora o zajedničkom ulaganju).

U Ugovoru koji je potpisala, određeno je i da strani partner ima pravo na nadoknadu štete i na „posebno izvršenje“ (ma šta to značilo) ukoliko se ispostavi da je druga strana uradila nešto na njihovu štetu (članovi 21 i 23 Ugovora o zajedničkom ulaganju).

Ugovor o „Beogradu na vodi“ je protivustavan i višestrano štetan za Srbiju, a u okviru te „investicije“ već su kršeni zakoni Srbije, kao što je gradnja luksuznog restorana na savskom šetalištu bez građevinske dozvole. Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ preduzimaće i dalje sve zakonske mere da zaštiti javni interes i spreči pljačkanje građana Beograda.

Povezani tekstovi:
Skandalozno štetan ugovor za “Beograd na vodi”
Utvrditi krivičnu odgovornost za pljačku Beograda

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Boga mi ako ima pravde, a bice je sa vama nadam se, zamenice gospodja mihajlovic skupu garderobu prugastim odelom. A realno mozda i sa posebnim rezimom ishrane u nekom KPZ popravi i liniju!

    • Ta gospodja MANEKENKA ocito ne bavi se svojim poslom vec MANEKENSTVOM.Finansira se od vlade i novca PENZIONERA..Zato penzioneri gkaduju a vlada nezna sta ce od besa…