Финансије

Министар Сертић повећао плате

Упркос забрани повећавања плата и запошљавања нових људи у администрацији, министар привреде Жељко Сертић је, закулисним пребацивањем новца из буџетске резерве, у августу повећао буџет за плате у свом министарству за 21 милион динара.

Из Решења о употреби средстава буџетске резерве, које је 20 августа потписао премијер Александар Вучић, види се манипулација средствима из буџетске резерве. Новац се прерасподељује са једног на друге програме и то за плате и доприносе запослених и ангажованих лица. Из решења није јасно да ли је у питању повећање плата или повећање запослених намештеника и хонорараца у министарству.

Скупштина Србије је усвојила буџет који су радили Вучићеви експерти, а премијер се хвали да први пут после 30 година неће бити потребан ребаланс буџета. Истовремено, ми из „Службеног гласника“ сазнајемо да се ради прикривни „ребаланс“ уз помоћ буџетских акробација и манипулацијом „буџетске резерве“. Уколико се повећавају зараде запослених, што је евидентно, постављају се два питања: Да ли је дошло до повећања зарада службеника Министарства привреде? Или је повећан број запослених?

Закулисне манипулације буџетом и буџетском резервом могуће су због нетранспарентног рада Владе. Ни премијер ни његова министарства не објављују јавно своје рачуне, као што је то радило министарство привреде док је министар био Саша Радуловић. Нетранспарентност гарантује корупцију која је у основи политике Александра Вучића.

Прилог
Решење о употреби средстава буџетске резерве од 20.08.2015.

Доста је било

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар